U ZAGREBU OSVANULA JOŠ JEDNA DEGUTANTNA PORUKA UPUĆENA SRBIMA: Sve ćemo vam prste slomit, a ne samo tri. Ubi Srbina

J.KERBLER

subota, 13. 06. 2020. u 22:59

У ЗАГРЕБУ ОСВАНУЛА ЈОШ ЈЕДНА ДЕГУТАНТНА ПОРУКА УПУЋЕНА СРБИМА: Све ћемо вам прсте сломит, а не само три. Уби Србина

Foto: Novosti arhiva

"I mi Srbi u Hrvatskoj sve teže dišemo poput onog Afroamerikanca zbog kojeg je ustala cela Amerika i pridružio joj se dobar deo sveta”, rekao je Pupovac

"U Vukovaru hrvatskome gradu, gradu mnogi četnici su ostavili bradu. Sve ćemo vam prste slomit', a ne samo tri. Ubi Srbina”, novi je grafit koji ie u subotu kasno posle podne osvanuo na jednoj zgradi u zagrebačkom naselju Borovje.

Policija za sada nije našla onoga ko je napisao grafit na pročelju stambene zgrade, a predsednik SNV-a Milorad Pupovac je komentarisao da Srbi u Hrvatskoj doživljavaju sve teže napade.

"I mi Srbi u Hrvatskoj sve teže dišemo poput onog Afroamerikanca zbog kojeg je ustala cela Amerika i pridružio joj se dobar deo sveta”.

Pozdravio je reakcije predsednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića vezano uz incident u Kustošiji, kao i dela javnosti i političara.

"Svaka čast i predsedniku i premijeru. Svaka čast i nekim političkim grupacijama, mahom manjima, nevladinim organizacijama, mahom manjima. Svaka čast i medijima, većini nacionalnih medija. Oni obavljaju ono što bi trebao obavljati svako, svaki građanin, svaki političar, svaka stranka. A to je - reći: 'Dosta je!', jer ovo je opasno za sve", zaključio je na kraju Milorad Pupovac u razgovoru za RTL.


Postavljanje sramotnog grafita dešava se samo dva dana nakon što je skup navijača u zagrebačkom naselju Kustošija razvila transparent s porukom "Je*at ćemo srpske žene i djecu", u Ulici grada Čikaga u Borovju pojavio se sramni grafit koji poziva na nasilje prema Srbima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)