DEVOJKA U KUMROVCU: Policija tražila da skinem petokraku, pretili su mi kaznom

Tanjug

27. 05. 2023. u 20:02

U KUMROVCU je danas obeležen Dan mladosti - radosti, koji je, po rečima organizatora, okupio hiljade ljudi iz svih država bivše Jugoslavije koji su došli "da odaju počast vojskovođi i državniku Josipu Brozu Titu".

ДЕВОЈКА У КУМРОВЦУ: Полиција тражила да скинем петокраку, претили су ми казном

Foto: Tanjug

Na proslavi Dana mladosti u Kumrovcu bila je i devojka Sandra Džemaili iz Bihaća, koja je na kapi imala petokraku uz još neka obeležja iz prošlih vremena, preneo je portal Index.hr.

Kako je ispričala, zbog petokrake su joj u dva navrata prišli policajci i tražili od nje da skine kapu te su joj zapretili da će joj, ako to ne učini, morati oduzeti kapu i naplatiti joj novčanu kaznu.

-Petokraka je simbol mira i slobode svih nas. Ne činimo nikakvo zlo, kao ni ova kapa na kojoj je razno ordenje koje takođe govori o miru, zajedništvu, bratstvu i jedinstvu. Oni su nam, po nekom svom drukčijem shvatanju, govorili da ih skinemo jer ćemo u suprotnom nekoga uvrediti i poniziti, ispričala je Džemaili za 24sata.hr.

Dodala je da su im policajci rekli da ih mogu snimiti i naknadno ih novčano kazniti. Ona je navela da će i dalje dolaziti svake godine u Kumrovec.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice