MILANOVIĆ NASTAVLJA DA SE "PERE": Hrvatskom predsedniku nalepili etiketu "Vagnerovca"

V. N.

01. 02. 2023. u 21:45

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović pokušao je danas da ublaži raniju izjavu da je Srbiji "oteto" Kosovo, srpskim tabloidima je poručio "bez oduševljenja, molim", te istakao svoju privrženost predstavnicima vlasti u Prištini i ustvrdio da je situacija u Ukrajini trenutak ili početak kraja jedne prividno srpsko-ruske romanse, odnosno da će Rusija kad-tad morati da prizna Kosovo.

МИЛАНОВИЋ НАСТАВЉА ДА СЕ ПЕРЕ: Хрватском председнику налепили етикету Вагнеровца

Foto: Tanjug/AP

Milanović je to rekao novinarima u Zagrebu nakon razgovora sa slovenačkom predsednicom Natašom Pirc Musar, a na pitanje da li se čuo sa svojim srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem, rekao je:

- Poslednji put sam telefonski razgovarao kad je bila migrantska kriza u jesen 2015. godine. Dobro je da je shvatio da mora prvo proučiti moju izjavu. To je jako dobro. Očito nije reagovao na prvu. Moja poruka ekipi u Srbiji, kojoj ne želim da pakostim, to je odavno prestala biti unutrašnja stvar Srbije.

On je istakao da želi da Srbija vidi svoju zapadnu perspektivu.

- Mislim da svoju privrženost prema kosovskim Albancima ne trebam isticati. Da, Srbija je ostala bez Kosova. Ono je u međuvremenu priznato. Hrvatska ga je priznala među prvima i ja koristim priliku gde stignem da ljude uverim da priznaju Kosovo, ako to nisu uradili do sada.

Istovremeno, pojedini predstavnici i vlasti i opozicije pozvali su Milanovića da povuče svoju izjavu o Kosovu i izvini se. Tako poslanik HDZ Mario Kapulica kaže da je Milanović "gotovo pa istureno krilo 'Vagnera' na tlu Evrope":

- Doslovnim ponavljanjem reči Putinovih propagandista briše suze ruskom medvedu maramicom natopljenom krvlju ljudi koji se bore za svoju slobodu tešeći ga da Ukrajina neće dugo - naveo je Kapulica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest