SLUČAJ IZ HRVATSKE ZGROZIO REGION: Mrtva beba pronađena u snegu, policija traga za nesavesnom majkom

Novosti online

30. 01. 2023. u 17:48

STRAVIČAN slučaj iz Zagorja, kada je u snegu pronađena mrtva beba, zgrozio je ceo region. Dojavu da se telo deteta nalazi u snegu nekoliko metara od puta policajci su dobili u nedelju oko podneva, a još uvek se čekaju rezultati obdukcije koji bi trebalo da pokažu kada i kako je beba preminula.

СЛУЧАЈ ИЗ ХРВАТСКЕ ЗГРОЗИО РЕГИОН: Мртва беба пронађена у снегу, полиција трага за несавесном мајком

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Policija još uvek pokušava da utvrdi ko je i kada telo tek rođene bebe ostavio pored puta u blizini zaseoka Hlevnice smeštenog u Opštini Đurmanec, desetak kilometara severozapadno od Krapine.

Zasad nije poznato radi li se o čedomorstvu ili je dete već rođeno mrtvo.

Dok se čekaju rezultati obdukcije, istražitelji pokušavaju svim snagama da dođu do identiteta detetove majke između ostalog i kroz „češljanje“ svih žena koje su imale prijavljene trudnoću u tom kraju i okolini.

Načelnik Đurmanca, Damir Belošević, izrazio je žaljenje zbog događaja i istakao kako se nada da će majka što pre biti pronađena, ali i da nikoga ne treba „razapinjati“ u medijima dok se ne utvrde sve okolnosti koje su dovele do ovog dela.

Meštani Hlevnice s druge strane složni su u tome da za takav čin nema opravdanja, pa čak i da je beba rođena mrtva. Oni su kazali kako, koliko je njima poznato, u mestu nije bilo žena koje su u drugom stanju, zbog čega postoji šansa da majka uopše nije iz tog kraja, nego da je možda došla čak i iz Slovenije.

(Večernji list)

BONUS VIDEO: BRAT UMRO ZA BRATOM: Drama u Lipničkom Šoru kod Loznice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)