DODIK O SARAJEVSKOJ DEKLARACIJI O OSUDI DIZANJA TRI PRSTA: Besposlen mozak je đavolje igralište, da li će zabraniti da se krstimo?

Novosti online

27. 01. 2023. u 16:27

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je besposlen mozak đavolje igralište i da u duhu te stare izreke vidi i usvojenu deklaraciju o osudi dizanja tri prsta u Kantonu Sarajevo.

ДОДИК О САРАЈЕВСКОЈ ДЕКЛАРАЦИЈИ О ОСУДИ ДИЗАЊА ТРИ ПРСТА: Беспослен мозак је ђавоље игралиште, да ли ће забранити да се крстимо?

Foto: N. Skenderija

Dodik je rekao da ne zna da li da se sme ili zabrine zbog nastavka pritiska na obesmišljavanje i poništavanje svega srpskog u BiH.

- Sledeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta ili zabrana da se krstimo sa tri prsta. Kako su krenuli ništa me ne bi iznenadilo. Znajući noviju istoriju ovog prostora ne bih potcenjivao uticaj ove deklaracije na muslimane u BiH, jer i sve zlo u BiH počelo je napadom na srpsku zastavu i srpskog svata u Sarajevu. Dakle, napadom na simbole i tradiciju Srba - naglasio je Dodik za Srnu.

On navodi da je dizanje tri prsta deo te tradicije.

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas, na predlog Kluba SDA, usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija.

Federalni mediji objavili su juče fotografiju na kojoj je novoimenovani ministar bezbjednosti u Savetu ministara Nenad Nešić pred zgradom zajedničkih institucija u Sarajevu podigao tri prsta, nakon čega je usledila i deklaracija.

(SRNA)

BONUS VIDEO: Svetosavska akademija u Beranama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)