ZAŠIO SEBI USTA: Novosađanin Milan Matković, koji je u pritvoru u BiH, otpočeo štrajk glađu

Z.U.

13. 01. 2023. u 14:39

NOVOSAĐANIN Milan Matković, kao i još neke osobe koje su uhapšene po nalogu Tužilaštva BiH zbog trgovine narkoticima, otpočeli su štrajk glađu u pritvoru u Državnom zatvoru u Vojkovićima. U znak protesta što su im, kako tvrde, pogažena ljudska prava, Matković je jutros zašio sebi usta.

ЗАШИО СЕБИ УСТА: Новосађанин Милан Матковић, који је у притвору у БиХ, отпочео штрајк глађу

Foto Tanjug

Okrivljeni, koji štrajkuju, smatraju da im je uskraćeno pravo na nepristrasno suđenje i vođenje istrage zbog, kako su naveli, stalnih pritisaka, kako od medija, tako i od različitih visokih državnih službenika, uključujući i međunarodne. Oni su već skoro pola godine u pritvoru, za koji smatraju da je neosnovan.

- Moj branjenik me je obavestio da će stupiti u štrajk glađu - kaže za "Novosti" Matkovićev branilac advokat Goran Karadarević. - Saopštio mi je da nema izbora zbog stalnih pritisaka na objektivnost istrage, koju vodi Tužilaštvo BiH. Veoma sam zabrinut za njega i vrlo brzo ću ga posetiti.

Foto: Privatna arhiva

Prema rečima advokata Karadarevića, u ovom predmetu se neprestano pritiska da se okrivljeni zadrže u pritvoru i to bez osnova:

- Nedopustivo je da spisi predmeta i navodi o onome za šta se terete okrivljeni u ovom postupku, dospevaju do medija, čime se podgreva atmosfera linča i neosnovano vrši pritisak da je reč o ozbiljnom slučaju, iako nema jasnih i konkretnih dokaza!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju