HRVATE ČEKAJU VELIKE PROMENE U 2023. Od ponoći evro i nema više granica

Jurica Kerbler/Stalni Dopisnik iz Zagreba

31. 12. 2022. u 22:50

SVI koji idu na doček Nove godine u Hrvatsku moraće da ponesu evre, jer od ponoći neće moći da plaćaju u kunama.

ХРВАТЕ ЧЕКАЈУ ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ У 2023. Од поноћи евро и нема више граница

Foto N. Fifić

A svi koji odluče ići na put prema Sloveniji i Mađarskoj i prema zemljama zapadne Evrope neće morati da uz sebe imaju pasoše ili lične karte.

Tačno u ponoć Hrvatska zvanično uvodi kunu i pristupa Šengenskom prostoru. Bankomati u hrvatskim gradovima neće raditi, pa će stvarati početne probleme u primeni evropske valute. Ali on nedelje sve će se normalizovati.

U Hrvatsku će u nedelju doći i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen i zajedno sa hrvatskim premijerom podići će na bankomatu evro, a onda će zajedno otići do bivše granice sa Slovenijom gde će da se sastane i sa slovenačkom predsednicom  Natašom Pirc Musar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)