DETALJI UBISTVA U TETOVU: Policija pronašla mladića u reci nakon sedam sata potrage

Novosti onlajn

23. 12. 2022. u 16:45

POTRAGA za šesnaestogodišnjim dečakom u Tetovu u Severnoj Makedoniji, za čije se ubistvo sumnjiči 17-godišnja tinedžerka, trajala je sedam sati, a u nju su bili uključeni tetovski vatrogasci, policajci i porodica nastradalog.

ДЕТАЉИ УБИСТВА У ТЕТОВУ: Полиција пронашла младића у реци након седам сата потраге

Foto: EPA

Dečakov otac J. H. je prijavio da se u sredu oko 16 časova udaljio od kuće. Njegovo vozilo marke "audi" je pronađeno oko 02.20 časova u blizini ugostiteljskog objekta u mestu Banjice, dok su njegovo beživotno telo u reci Pena pronašli policajci juče ujutru oko sedam časova.

- Izašli smo zajedno sa njegovom porodicom da tražimo vozilo koje smo pronašli kod Banjice. I sa te lokacije smo se prešli da tražimo u reci. Proverili smo svuda, zna se da je gore jako loša situacija, ima kamenja. Onda smo ujutro pozvali i obavestili da smo našli telo oko 6.45. Zatim smo izvukli telo iz vode. U ovom periodu iznad Banjice u reci Pena ima dosta vode, bilo je zaista teško izvaditi telo, bilo je potrebno mnogo vatrogasaca da se angažuju na uklanjanju tela - rekao je Avni Ameti, komandant TPPE Tetovo.

Smrt je potvrdio lekar Hitne medicinske pomoći.

Dežurni javni tužilac izvršio je uviđaj. Po nalogu javnog tužioca telo je dato na obdukciju.

Nakon uviđaja i otpočinjanja istrage, tužilaštvo u Tetovu je Osnovnom sudu podnelo zahtev za sprovođenje pripremnog postupka zbog sumnje da je maloletnica počinila ubistvo.

Naime, 17-godišnja devojka se sumnjiči namerno je oduzela život 16-godišnjaku posle svađe.

- Ona je posle verbalne svađe u automobilu u blizini mesta Banjice, više puta udarila žrtvu oštrim predmetom u glavu, nanevši joj teške povrede opasne po život. Zatim ga je gurnula u reku Pena, a osoba je pronađena mrtva nizvodno - saopštila je danas Služba za odnose sa javnošću Javnog tužilaštva.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SEDMICA TRI MILIONA EVRA: Vidite izvučene brojeve - šestice veoma izdašne