NOVA SRAMNA PRETNJA SRBIJI IZ HRVATSKE: Sada se javila i Jadranka Kosor iz otetog stana (VIDEO)

Novosti online

21. 08. 2022. u 20:44

JADRANKA Kosor, bivša premijerka Hrvatske, rekla je danas da bi ona odmah blokirala pristupne pregovore Srbije i EU zbog podizanja optužnice protiv hrvatskih pilota za zločin na Petrovačkoj cesti.

НОВА СРАМНА ПРЕТЊА СРБИЈИ ИЗ ХРВАТСКЕ: Сада се јавила и Јадранка Косор из отетог стана (ВИДЕО)

Foto: Novosti

- Blokada srpskih pregovora u poglavlju 23. Da sam ja sada u mogućnosti, bez razmišljanja bih to učinila. Naime, ne bih pristala ni na otvaranje poglavlja 23 - rekla je Jadranka Kosor, koja i dalje živi u stanu proterane srpske porodice.

Podsećamo, Apelacioni sud u Beogradu je potvrdio optužnice protiv četvorice pripadnika hrvatskog ratnog vazduhoplovstva Vladimir Mikca (67) iz Ptuja, Zdenka Radulja (69) iz Osijeka, Željka Jelenića (69) iz Pule i Danijela Borovića (64) iz Varaždina.

Na teret im se stavlja da su izvršili krivično delo ratni zločini protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu.

Predsednik Srbije je u današnjem obraćanju građanima, gde je govorio o pregovorima u Briselu i situaciji na Kosovu i Metohiji, pričao i o podizanju optužnice protiv hrvatskih pilota.

- Za junake su proglašavali one koji su ubijali srpsku decu! Umesto da se pokaju i na grob stave cvet - rekao je predsednik, i dodao da zločinci moraju da odgovaraju bez obzira što ih u Hrvatskoj proglašavaju za heroje.

Premijerka Ana Brnabić reagovala je povodom izjave predsednika hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića, koji je zapretio da će Zagreb blokirati put Srbije u EU zbog optužnice podignute protiv hrvatskih pilota odgovornih za zločin na Petrovačkoj cesti.

- Hrvatsko rukovodstvo sada i zvanično preti da će blokirati evropski put Srbije zato što, nakon 27 godina tišine i nepravde, tražimo da konačno neko odgovara za stravičan zločin na Petrovačkoj cesti. Jedna članica EU se usuđuje da javno kaže da ukoliko tražite pravdu za ubistvo srpske dece - jer 4 ih je tamo pobijeno, starosti 6 do 13 godina, da zbog toga ne možete da budete deo EU - rekla je premijerka.

Ona je zapitala da li su to evropske vrednosti i vladavina prava.

- I nije vas sramota da to kažete otvoreno? Gospodine Jandrokoviću, pogledali smo se mi u ogledalo i shvatili da, ako smo ljudi, moramo da tražimo pravdu za pobijenu decu - Jovana Drču (6 godina), Nevenku (11 godina) i njenog brata Žarka (9 godina) Rajića, Darka Vukovića (13 godina). A šta Vi vidite kada se pogledate u ogledalo? Čoveka koji brani i slavi ubice dece, devojaka i staraca? Pored 4 dece, ubili su i Mirjanu Dubajić, devojku od 21 godinu, Milku Kovačević, baku od 83 godine - rekla je Ana Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024