LUKA (3) JE OSTAO SIROČE: Tragedija u Hrvatskoj, povredama od požara podlegli trudna majka i otac dečaka (FOTO)

Novosti online

22. 06. 2022. u 22:03

ČETIRI meseca posle jezivog požara u porodičnoj kući u Prugovu, teškim povredama podlegao je i Ante Boban.

ЛУКА (3) ЈЕ ОСТАО СИРОЧЕ: Трагедија у Хрватској, повредама од пожара подлегли трудна мајка и отац дечака (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Preminuo je u utorak u bolnici u Zagrebu gde su se lekari borili za njegov život. Njegova šest meseci trudna supruga Sanja Nešić Boban preminula je u KBC-u Split, osam dana nakon što je stradala u požaru, a sa njom i njena nerođena beba.

Tragedija se dogodila 26. februara ove godine oko 10.30 sati kada je u kući buknuo požar iz peći na lož ulje. U kući su bili 31-godišnja Sanja i njen šest godina stariji suprug Ante. Vatra je zahvatila Sanju, a njen suprug uspeo da je izvuče napolje. Kuća je potpuno uništena u požaru.

Iza Sanje i Ante ostao je trogodišnji sin Luka koji tog dana srećom nije bio kod kuće. Za njega se sada brine porodica. Od Ante su se oprostili i kliški vatrogasci čiji je Ante bio član.

- Sa velikom tugom javljamo da je preminuo naš dugogodišnji član Ante Boban. Godine 2006 je osposobljen za zvanje vatrogasca i od tada aktivno učestvuje u operativnom radu našeg društva. Ante, veliko ti hvala za tvoje prijateljstvo, doprinos i druželjubivost koju si nam dao. Ostaćeš zauvek u našim srcima – napisali su njegovi prijatelji iz DVD-a Klis.

(24sata.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)