"ZA DOM SPREMNI", TOMPSON I KOLINDA: "Zanimljiv" Fejsbuk profil profesorke iz Broda koja se slikala sa maturantima i nacističkim pozdravom

Novosti onlajn

26. 05. 2022. u 18:31

PROFESORKA hrvatskog jezika u Industrijsko-zanatskoj školi u Slavonskom Brodu objavila je na svom "Fejsbuk" profilu fotografiju maturanata koji sa beretkama na glavi drže desnice u vazduhu u znaku nacističkog pozdrava.

ЗА ДОМ СПРЕМНИ, ТОМПСОН И КОЛИНДА: Занимљив Фејсбук профил професорке из Брода која се сликала са матурантима и нацистичким поздравом

Foto: Printscreen/Jutjub/sbplusvideo

Budući CNC operateri na slici imaju crne majice na kojima piše "Za norijadu spremni!", ali i maskirne pantalone.

Na fotografiji je i njihova profesorka hrvatskog jezika Nives Romanjek, koja ih sa osmehom gleda sa strane, isto u kombinaciji crne majice sa natpisom i maskirnih pantalona.

Fejsbuk profil ove hrvatske profesorke otkriva više "zanimljivih" činjenica o njoj. 

Bila aktivna u HSP AS-u

Na njenom profilu na Fejsbuku može se videti da je profesorka neko vreme bila izrazito politički angažovana u stranci HSP AS, kada joj je predsednik bio Ivan Tepeš i kada je bila deo "Domoljubne koalicije" koju je predvodio Tomislav Karamarko.

Tako je podijelila na svom profilu intervju koji je Tepeš dao za Bujicu, prenosi 

ZDS na Facebooku

Romanjek je i 2015. dva puta na svom profilu objavila skraćenicu za ustaški pozdrav “ZDS”, jednom uz snimak Tompsonove pesme "Bojna Čavoglave", a drugi put uz članak sa Dnevno.hr.

Foto: Facebook/Printscreen

Foto: Facebook/Printscreen

Tada je poručila svima kojima se to ne sviđa da mogu da prestanu da budu na listi njenih prijatelja.

Foto: Facebook/Printscreen

- To je bilo 2015. godine, ljudi izvlače to sad. Zašto ne napišu da sam imala 38 kila, a sad imam duplo? Zašto to ne napišu? Ne znam što da kažem. Nikad nisam deci govorila o politici, niti o stavovima, oni imaju pravo na vlastito mišljenje, oni ga formiraju u svojim porodicama. Ko sam ja? Samo osoba zadužena za školovanje, da budu živi i zdravi - izjavila je ona za Indeks. 

- Uostalom, to sam onda napisala iz revolta. Jednog svog revolta - rekla je.

Podrška Tompsonu

Objavljivala je i zastavu s grbom koji počinje bijelim poljem, a učlanila se i u Facebook grupu koja je tražila suđenje za Zorana Milanovića. Zbog poziva s nepoznatog broja zaključila je da je “proveravaju i prisluškuju”, kako je napisala na Fejsbuku 9. februara 2015.

Foto: Facebook/Printscreen

Napisala je i da je “na blajburškom polju gutala suze”, a brinula ju je i “seoba naroda koja će definitivno promeniti Evropu”.

2016. se pohvalila da je potpisala peticiju podrške Marku Perkoviću Tompsonu.

Foto: Facebook/Printscreen

Uz podršku Thompsonu izražavala je i veliku podršku Kolindi Grabar-Kitarović. Hvalila je njenu - "čvrstu desnicu".

Foto: Facebook/Printscreen

Foto: Facebook/Printscreen

Foto: Facebook/Printscreen

Podsetimo, pomenute škole Luka Mladinović rekao je da je zgrožen i fotografijom i objavom na društvenoj mreži, te naveo da nije primetio sporne natpise, inače bi, kako kaže, reagovao.

- Naravno da to ne podržavamo. U školskom su dvorištu imali samo beretke, nisam primetio sporne natpise. Svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo lično pozdravio, te ispratio u povorku gradom. Nisam primetio sporne natpise, inače bih reagovao - rekao je on za "SBplus", komentarišući fotografiju.

On kaže da je puno učenika, pa je teško obratiti pažnju na sve, ali da je razredna trebala da reaguje.

- Industrijsko-zanatska škola je i te kako osetljiva na ovakve stvari. Nipošto ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve proveriti i utvrditi odgovornost - rekao je direktor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024