USTAŠKA MLADEŽ: Maturanti u Slavonskom brodu se slikali sa nacističkim pozdravom, s njima nasmejana profesorka

Srna

26. 05. 2022. u 10:58

PROFESORKA hrvatskog jezika u Industrijsko-zanatskoj školi u Slavonskom Brodu objavila je na svom "Fejsbuk" profilu fotografiju maturanata koji sa beretkama na glavi drže desnice u vazduhu u znaku nacističkog pozdrava, prenosi portal "Indeks".

УСТАШКА МЛАДЕЖ: Матуранти у Славонском броду се сликали са нацистичким поздравом, с њима насмејана професорка

Foto: Printscreen

Budući CNC operateri imaju crne majice na kojima piše "Za norijadu spremni!", ali i maskirne pantalone. Na fotografiji je i njihova profesorka hrvatskog jezika Nives Romanjek, koja ih sa osmehom gleda sa strane, isto u kombinaciji crne majice sa natpisom i maskirnih pantalona.

Direktor te škole Luka Mladinović rekao je da je zgrožen i fotografijom i objavom na društvenoj mreži, te naveo da nije primetio sporne natpise, inače bi, kako kaže, reagovao.

Foto: Printscreen

- Naravno da to ne podržavamo. U školskom su dvorištu imali samo beretke, nisam primetio sporne natpise. Svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo lično pozdravio, te ispratio u povorku gradom. Nisam primetio sporne natpise, inače bih reagovao - rekao je on za "SBplus", komentarišući fotografiju.

On kaže da je puno učenika, pa je teško obratiti pažnju na sve, ali da je razredna trebala da reaguje.

- Industrijsko-zanatska škola je i te kako osetljiva na ovakve stvari. Nipošto ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve proveriti i utvrditi odgovornost - rekao je direktor.

BONUS VIDEO: BOL U BANjALUCI NE PRESTAJE 30GODINA:Majke 12 beba koje su ubile UN i potresna pesma o njihovoj deci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna