HRVATSKA SE BUNI ZBOG SKLANJANJA USTAŠKOG GRBA! Austrijanci od Zagreba dobili protestnu notu

NAKON što su austrijske vlasti u Blajburgu sa table na posedu Počasnog blajburškog voda skinule ustaški grb hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova poslalo je protestnu notu Austriji!

ХРВАТСКА СЕ БУНИ ЗБОГ СКЛАЊАЊА УСТАШКОГ ГРБА! Аустријанци од Загреба добили протестну ноту

Foto: Vikipedija

- Sam grb vekovima je bio sastavni deo heraldike Habsburške Monarhije i u raznim istorijskim spisima, stoga nema i ne može da ima protivustavne konotacije - piše u hrvatskom protestu Austrijancima.

- Grb se nalazi na privatnom posedu austrijskog udruženja Počasni blajburški vod a razlozi i obrazloženje njegovog uklanjanja su za Republiku Hrvatsku kako sa istorijskog, tako i sa društvenog i političkog gledišta neprihvatljivi - tvrde u hrvatskom MVP-u.

Hrvati tvrde da je proglašenje istorijskog hrvatskog grba fašističkim simbolom ”nepotrebno naštetilo ugledu Hrvatske, kao i ugledu Hrvata koji žive i rade u Austriji, te stvorilo dojam da Hrvatska danas koristi protivustavne simbole. Takvo tumačenje Hrvatska najoštrije odbacuje”.

BONUS VIDEO:

KUKASTI KRSTOVI I UKRAJINSKE ZASTAVE: Oskrnavljeno groblje u Holandiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba