PLENKOVIĆ ODGOVORIO PREDSEDNIKU HRVATSKE: Milanović je patološki lažov, manipulator, lažljivac, divljak, proruski nastrojen...

Tanjug

20. 04. 2022. u 17:33

HRVATSKI premijer Andrej Plenković, nakon Aktuelnog sata u parlamentu, nastavio je javnu polemiku, uz uvrede na račun predsednika Zorana Milanovića, koji ga je prethodno nazvao "udbaškim naslednikom".

ПЛЕНКОВИЋ ОДГОВОРИО ПРЕДСЕДНИКУ ХРВАТСКЕ: Милановић је патолошки лажов, манипулатор, лажљивац, дивљак, проруски настројен...

Foto: EPA

Plenković je poručio da vlada i HDZ više neće gubiti vreme sa Milanovićem, koji je, kako kaže, danas pokazao ogromnu "nervozu, primitivizam, u retoričkom smislu divljaštvo".

- Nama je sve to skupa poznato, nažalost i hrvatskoj javnosti već zadnje, otprilike dve i po godine, ali, eto, postoje trenuci kada ta nervoza izađe na čistac - rekao je Plenković novinarima u parlamentu.

Primetio je da Zoran Milanović "očigledno ima mnogo razloga i problema za nervozu", te da je, kako kaže, "izveden na čistac".

Pozvao je Milanovića da se izjasni i poručio da će vlada raditi sve što treba za hrvatske građane i privredu.

Millanoviću je poručio da svoje probleme i način komunikacije rešava s nekim ko mu u tom pogledu može pomoći.

- Siguran sam da mu je bitan i nužan nečiji savet i nečija pomoć jer ovo je jedno zagađivanje javnog prostora na način koji je necivilizovan, nekulturan i nedostojan javne političke komunikacije - rekao je premijer Hrvatske i doddao:

- On (Milanović) je danas rekao da sam ja za generale rekao da su ''retardirani''. Čovek je patološki lažov. Preslušajte sve moje nastupe danas u Saboru, izjavu juče, niti trunke niti milimetar takvih konotacija. Ja sam rekao da su to heroji Domovinskog rata. Čovek je manipulator, lažljivac, divljak, proruski nastrojen, ne znam je li njihov agent ili ne, ali šteta koju nam je počinio u spoljnopolitičkom pogledu poslednja dva meseca je zastrašujuća - rekao je Plenković.

Dodao je da bi Milanoviću bilo bolje “da se bavi kućnim vaspitanjem", a ne rekonstrukcijom vlade, te poručio da će ga "bojkotovati u svakom smislu.

- Ne dolazi u obzir da s nekim takvim, ko je za celu stranku i vladu rekao da su banda i zaudaraju na Udbu… Ovo je prešlo sve granice, ovo je duboki ofsajd - rekao je Plenković.

Najnoviji javni sukob Milanovića i Plenkovića je došao nakon što je predsednik dobio zahtev za pomilovanje bivših obaveštajaca jugoslovenske i hrvatske tajne službe Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Oni su u Minhenu osuđeni na doživotni zatvor zbog pomaganja u ubistvu hrvatskog ekstremiste Stjepana Đurekovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVO JE PRIPREMA ZA DRŽAVNI UDAR: Milanović -  Gotovo je, ne mogu ništa