VELIKO HAPŠENJE I U HRVATSKOJ: "Pao" Petar Ćosić osumnjičen za ubistvo Šarićevog saradnika i šverc više stotina kilograma kokaina (VIDEO)

Novosti online

14. 04. 2022. u 18:31

USKOK je pokrenuo istragu protiv 14 hrvatskih državljana osumnjičenih za šverc više stotina kilograma kokaina, trgovinu oružjem i šverc stranaca, te prvoosumnjičenog Petra Ćosića (51) i za ubistvo Milana Milovca (47) koji je navodno sarađivao sa Darkom Šarićem.

ВЕЛИКО ХАПШЕЊЕ И У ХРВАТСКОЈ: Пао Петар Ћосић осумњичен за убиство Шарићевог сарадника и шверц више стотина килограма кокаина (ВИДЕО)

Foto: Printskrin MUP Hrvatske

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske objavilo je danas snimak akcije hapšenja.

 

Hrvatsko tužilaštvo je, ne navodeći identitete osumnjičenih, saopštilo da je pokrenulo istragu protiv dve grupe po osnovu krivične prijave Pnuskoka i rezultata pribavljenih putem međunarodne saradnje s više država i s Eurodžastom i Europolom. Uskok je saopštio da se prva grupa krijumčara sastojala od 10 članova starosti između 36 i 63 godina, dok su drugu grupu činila četiri člana u dobi između 29 i 41 godine starosti. 

Prema pisanju medija, grupu je vodio Petar Ćosić zvan Šarac koji je 2011. uhapšen u akciji "Dogma" zbog krijumčarenja 339 kilograma kokaina. Tada je osuđen na četiri godine zatvora.

Ćosić je, prema sumnjama Uskoka, od novembra 2019. do 12. aprila 2022. godine, povezao ostale osumnjičene i više drugih lica u Hrvatskoj, Belgiji, Španiji, Nemačkoj, Grčkoj, BiH, Kolumbiji i Ekvadoru radi šverca kokaina.

Tužilaštvo je preciziralo da je Ćosić nabavljao kokain, nadgledao njegov transport i istovar, odobravao njegovu cenu, kao i način plaćanja i organizovao vađenje kokaina iz kontejnera koji su isporučeni u Hrvatsku, dok su ostali članovi desetočlane grupe finansirali utovar kokaina, nadgledali transport, plaćali učesnike i preuzimali drogu u Luci Ploče, koju su potom distribuirali.

Na taj način desetočlana grupa prokrijumčarila je najmanje 609 kilograma kokaina koji su preprodali u vrednosti većoj od 17 miliona evra, istakao je Uskok.

U toj grupi bio je i Milan Milovac zvani Cigla, koji je u međuvremenu preminuo u Ekvadoru od posledica Ćosićevog atentata, koji je bio nezadovoljan Milovčevom nemogućnošću da uspostavi kontakt sa dobavljačima droge iz Ekvadora i Kolumbije, kao i sa Ćosićevom grupom.

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)