RUSI ŽESTOKO ODGOVORILI ŠEFU HRVATSKE DIPLOMATIJE: "Neka se ubuduće drži bontona"

Novosti online

28. 03. 2022. u 19:37

RUSKA ambasada u Zagrebu oštro je protestovala zbog izjava hrvatskog ministra spoljnih i evropskih poslova Gordana Grlića Radmana, koji je predsednika Rusije Vladimira Putina nazvao zločincem.

РУСИ ЖЕСТОКО ОДГОВОРИЛИ ШЕФУ ХРВАТСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ: Нека се убудуће држи бонтона

Foto: Tanjug/Hina/Edvard Susak/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

- Moskva je skrenula pažnju na izjave hrvatskog ministra upućene Rusiji i njenom rukovodstvu, koje je on rekao 23. marta 2022. u emisiji "A sada Vlada" na Hrvatskoj radioteleviziji. Uvredljiv jezik i neutemeljene optužbe šefa hrvatskog resora za spoljnu politiku na račun predsednika Ruske Federacije su apsolutno neprihvatljive - navodi se u saopštenju.

Takođe je, kako navode, sasvim nedopustivo nazivati "režimom" legalno izabrane vlasti Ruske Federacije i javno govoriti o poželjnosti njihove smene.

- Imajući to u vidu, ruska strana je izrazila snažan protest Zagrebu. Ovakvo neodgovorno ponašanje predstavnika hrvatskog rukovodstva razara tkivo bilateralnih rusko-hrvatskih odnosa koji ove godine obeležavaju 30 godina. Pozvali smo Zagreb da nastavi s održavanjem izgleda kako bi se izbegle negativne posledice za međudržavne odnose Rusije i Hrvatske. Takođe smatramo potrebnim da se svi pridržavaju općeprihvaćenih pravila međunarodne komunikacije i diplomatskog bontona - stoji u saopštenju ruske ambasade.

Grlić Radman je izjavio da je ruski predsjednik Putin "ratni zločinac", a takođe se ponadao da "ruski autokratski režim" neće biti dugog veka i tvrdio da bi Hrvatska "znala kako da uzvrati" na ostvarivanje ruskih pretnji.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: NOVI SNIMAK - Rusi uništavaju položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024