EVAKUISALI DEO GRADA: Deaktivirana bomba iz Drugog svetskog rata u Mariboru

Tanjug

17. 01. 2022. u 00:18

SLOVENAČKE vlasti uspešno su deaktivirale bombu iz Drugog svetskog rata koja je ranije ove nedelje pronađena u Mariboru.

ЕВАКУИСАЛИ ДЕО ГРАДА: Деактивирана бомба из Другог светског рата у Марибору

Foto: Free Images Pixabay

Kako prenosi agencija STA, deo drugog po veličini slovenačkog grada morao je da bude evakuisan do otprilike 13.30 sati kada su sirene označile kraj opasnosti.

U današnjoj akciji učestvovalo je oko 150 pripadnika različitih timova iz oblasti civilne odbrane, spasavanja i bezbednosti, rekao je načelnik Civilne odbrane Maribor Samo Robić. Takođe, kako se navodi, uspešno je sprovedena evakuacija oko 130 stanovnika iz zone od 300 metara oko lokaliteta.

Ranije ove nedelje na gradilištu u Mariboru pronađena je bomba iz Drugog svetskog rata, teška 250 kilograma, koja nije eksplodirala. Policija je ogradila područje u kojem je pronađena bomba iz predostrožnosti, a na lice mesta izašla je ekipa za uklanjanje bombi.

Policijska uprava u Mariboru pozvala je medije da se, iz bezbednosnih razloga, drže dalje od mesta na kojem je nađena bomba i da ne ometaju rad stručnjaka.

Maribor, drugi po veličini grad u Sloveniji, jedan je od gradova sa prostora bivše Jugoslavije koji su najviše bombardovani tokom Drugog svetskog rata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ODRŽIVI TRANSPORT:  Ključni faktor zaštite životne sredine i zdravlja