KO JE KRIV ZA SMRT MALE DŽENE? Prošlo mesec dana od tragedije koja je potresla region, čeka se nalaz obdukcije

Novosti online

16. 12. 2021. u 11:15

MESEC dana nakon tragedije i smrti njihove dvogodišnje kćerke Džene, porodica Gadžun, majka Amila i otac Muris sa svojim advokatom Alminom Dautbegovićem prvi put su kao oštećena strana razgovarali sa tužiteljkama Tužilaštva Kantona Sarajevo, koje vode ovaj predmet.

КО ЈЕ КРИВ ЗА СМРТ МАЛЕ ЏЕНЕ? Прошло месец дана од трагедије која је потресла регион, чека се налаз обдукције

Foto: Jutjub/Faktor.ba/Fejsbuk

I advokat Dautbegović, koji pro bono zastupa porodicu Gadžun, s obzirom na svoju dugogodišnju praksu, pomalo je iznenađen.

Čeka se nalaz obducenta, preneo je Dautbegović ono što su mu rekle dve tužiteljke.

– Onda sledi veštačenje veštaka medicinske struke, jer nalaz obducenta nije dovoljan u ovoj fazi postupka, obrazloženje je iz Tužilaštva KS, koje smo dobili prilikom prvog susreta. Nadamo se da će Tužilaštvo KS biti na visini zadatka i poduzeti sve u okviru svoje nadležnosti da utvrdi činjenice i dozna ko je skrivio smrt male Džene – izjavio je advokat porodice Gadžun Almin Dautbegović.

Podsetimo, rutinski oftalmološki hirurški zahvat lekara ordinacije dr Halimić u stomatološkoj ordinaciji dr Bejtović, sa iznajmljenim anesteziologom dr Rožajacem i neverifikovanim aparatom za anesteziju, završio se fatalno. Smrću malene Džene.

Džena je, prema otpusnom pismu KCUS-a gde je hitno prevezena, imala srčani zastoj i reanimiciju tokom operacije, te je pala u komu. Na Pedijatrijskoj klinici KCUS-a lekari su se borili za njen život šest dana. Borbu za život je izgubila 14. novembra.

(Srpskainfo)

BONUS VIDEO: VIŠE SINOVA NEMAM, SVU PETORICU SAM SAHRANILA - Nesrećna sudbina Živke Marković iz Varvarina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)