PRATIMO DEŠAVANJA U REGIONU: Plenković pozvao na zdrav razum na severu KiM

Tanjug

28. 09. 2021. u 00:24

HRVATSKI premijer Andrej Plenković pozvao je danas na zdrav razum i deeskalaciju na severu Kosova i Metohije.

ПРАТИМО ДЕШАВАЊА У РЕГИОНУ: Пленковић позвао на здрав разум на северу КиМ

Foto: Tanjug

On je to izjavio na pitanje novinara kako komentariše razvoj tenzija na Kosovu i Metohiji i u Crnoj Gori, i ''ultimatum predsednika Srbije Aleksandra Vučića NATO-u'', prenela je Hina.

Plenković je novinarima posle sednice Predsedništva, Nacionalnog saveta i saborskog Kluba HDZ-a rekao da po tom pitanju Hrvatska uvek šalje poruke u cilju ''smirivanja tenzija i nedoprinošenju rastu napetosti''.

Hrvatski premijer je istakao da je Hrvatska sigurna zemlja i poručio kako "osluškujemo i imamo otvorene oči" na sve što se zbiva u susedstvu.

- Hrvatska je, kao što je i bila naša poruka pre godinu i tri meseca, sigurna zemlja. To je ono što je najvažnije i to se na kraju u najvećoj mogućoj meri reflektuje i na naš međunarodni položaj - rekao je Plenković novinarima upitan za komentar izveštaja Sigurnosno-obaveštajne agencije (SOA) u kojem se navode ''opasnosti od jačanja velikosrpskog ekstremizma, jačanja radikalizma i sve češćih hakerskih napada''.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)