ODRADIO SAM TO MUŠKI, POŠTENO: Monstruozne reči ratnog zločinca Hrastova pored mesta gde je mučki ubio nenaoružane Srbe! (VIDEO)

J. KERBLER, od stalnog dopisnika “Novosti” - ZAGREB

22. 09. 2021. u 00:09

- JA sam svoje, kako se kaže, odradio pošteno, muški - rekao je večeras ratni zločinac Mihajlo Hrastov na otkrivanju murala koji je iscrtan u blizini Koranskog mosta, gde je ubio 13 rezervista srpske nacionalnosti.

ОДРАДИО САМ ТО МУШКИ, ПОШТЕНО: Монструозне речи ратног злочинца Храстова поред места где је мучки убио ненаоружане Србе! (ВИДЕО)

Foto: RTL Printskrin

Zahvalio se navijačima, Bed Blu Bojsima i Karlovčanima koji su došli na mesto gde je pre trideset godina Hrastov pucao na mlade ljude, bez oružja i na mestu ih 13 ubio, a dvojicu teško ranio. Mnogi su želeli da se slikaju sa njim uz mural na kojem je nacrtana i puška sa kojom je ubio rezerviste, koji su pre toga bili razoružani.

- Ovaj je mural spomen na naše branitelje koji su branili Karlovac - rekao je Hrastov i bio nagrađen burnim aplauzom.

- Ovde se branila Hrvatska, a Mišo je sa našom braćom specijalcima stao tu. Napravio je veliku stvar. Da nije bilo tog čina, mi možda danas ne bi tu stajali - rekao je predsednik udruženja Gromova Josip Slaćanin, jedinice specijalaca koji su učestvovali u zločinu. - Tim je činom odbranjen grad i cela Hrvatska.

Predstavnici SNV-a obišli su danas grobove mladića koji su ubijeni na Koranskom mostu i osudili iscrtavanje murala sa likom njihovog ubice.

- Veličanje ljudi koji su osuđeni za ratni zločin ni u kojem civilizovanom društvu se ne radi, veličanje čoveka osuđenog za ubistvo zarobljenika nije prihvatljivo ni u jednom poretku utemeljenom na etičnom i moralnom pravnom poretku - ocenio je Milorad Pupovac, a postavljanje murala i sve oko njega nazvao ”opasnim poslom”.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)