SKANDAL U HRVATSKOJ: Đacima u školi dele sveske sa motivima šahovnice, oglasio se i direktor (FOTO)

Tanjug

07. 09. 2021. u 18:15

U OPŠTINI Darda kod Osijeka prvog dana školske godine opštinski odbor HDZ podelio je učenicima sveske sa hrvatskim simbolima i porukom: "Uspravno stojimo, ne klečimo ni pred kim, nismo mi nikoga tlačili, nemamo ništa s tim", što je izazvalo polemike na društvenim mrežama.

СКАНДАЛ У ХРВАТСКОЈ: Ђацима у школи деле свеске са мотивима шаховнице, огласио се и директор (ФОТО)

Foto Arhiva

Fotografiju sporne sveske na Fejsbuku je objavila sestra 12-godišnje učenice i istakla da se Opština pobrinula da deca nauče razliku između "naših" i "njihovih".

- Na ovoj fotografiji je beležnica koju je moja dvanaestogodišnja sestra, a istu takvu i drugi njeni vršnjaci, dobila u školi. U školi koja vrvi od nacionalnih manjina (ne samo ovih problematičnih, strašnih Srba, već nekih desetak manjina), što učenika, što profesora i ostalih zaposlenih. Ako su se slučajno zalomili neki roditelji (poput mojih) koji nisu svoju decu naučili koja je razlika između ''naših'' i ''njihovih'', Opština se pobrinula da decu ipak upozna s gore navedenim pojmovima. S ponosom kažem da ova beležnica ide za potpalu, moja sestra to sigurno neće nositi u školu..." - napisala je, između ostalog, sestra 12-godišnje devojciče.. HDZ, Opštinski odbor Darda, hvala na poklonu -  navela je.

Foto: Facebook

 

Oglasio se potom OO HDZ porukom da je to sramota i, kako su naveli, vaš odraz poštovanja prema državi u kojoj živite.

- Ako vas vređa hrvatska zastava i hrvatski vojnik, onda vam nije jasno gde živite i nije vam jasno da manjine moraju da poštuju državu u kojoj žive na način na koji većinski narod poštuje prava tih istih manjina koje se sada bune - poručili su iz HDZ, preneo je zagrebački Večernji list.

Opština je odbila odgovornost, kao i škola čiji direktor Janoš Boni tvrdi da naslovnicu sveske nisu ni videli ni odobrili.

BONUS VIDEO:

Skandal u Novom Pazaru! Učiteljica đacima puštala himnu Sandžaka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati