DRAMA U CENTRU ZAGREBA: Urušila se zgrada - stradao atelje poznatog vajara

Novosti online

03. 08. 2021. u 13:46

U PREPODNEVNIM satima došlo je do urušavanja dela zgrade u Medulićevoj ulici 12 u samom centru Zagreba. Prilikom urušavanja stradao je atelje vajara Ivana Kujundžića, ali na svu sreću nije bilo žrtava.

ДРАМА У ЦЕНТРУ ЗАГРЕБА: Урушила се зграда - страдао атеље познатог вајара

Foto: Indeks.hr/Printskrin

- Tu sam tek godinu dana, a u tom delu ateljea nisam imao puno stvari. Prostor sam koristio kao radni prostor pa unutra nije bilo umetnina. Užas, u ruševinama je zatrpana bista Franje Tuđmana i velika kolekcija knjiga, rekao je kipar dodavši da je za dlaku izbegao smrt.

- Bio sam u ateljeu, a onda me prijatelj nenadano pozvao na kafu. Srećom da sam otišao.

Inače, iznad ateljea nalazi se stambeni prostor, ali porodica koja živi tamo je na moru. Navodno su poprilično nenadano otišli iz stana i završili na odmoru.

Procene štete na terenu kreću se oko 200 hiljada kuna, što je oko 27 hiljada evra.

Zgrada je u vlasništvu Grada Zagreba. Na mesto nesreće stigla je i policija koja je utvrdila da nema opasnosti od daljenjeg urušavanja.

(Indeks. hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)