ABDULAH SIDRAN O VAKCINACIJA GRAĐANA BIH U SRBIJI: Pregolema, istorijska, epohalna sramota stoji na leđima vlasti

Novosti online

05. 06. 2021. u 14:08

HILjADE građana Bosne i Hercegovine odgovorile su na poziv iz Srbije i stoje u redovima ispred Domova zdravlja u Loznici, Priboju i drugim gradovima kako bi primili besplatnu vakcinu protiv virusa korona.

АБДУЛАХ СИДРАН О ВАКЦИНАЦИЈА ГРАЂАНА БИХ У СРБИЈИ: Преголема, историјска, епохална срамота стоји на леђима власти

Foto: Printscreen

- Mnogi su čekali da vlasti Bih ispune više puta ponovljena obećanja o nabavci vakcina, ali ovih dana i najveći optimisti gube strpljenje i po spasonosnu dozu odlaze u susednu državu koja je na vreme razmišljala i brinula o svojim građanima - piše Dnevni avaz.

- Neodgovornost i nesposobnost vlasti izazvale su i komentar Abdulaha Sidrana, koji se oglasio putem svog Fejsbuk profila komentarišući aktuelnu situaciju.

- Ako vam vlast u domovini ne ume ili neće da osigura zdravstvenu zaštitu, za koju vam decenijama uzima novac, ako vam ne pruža ni minimum minimuma zaštite ni kad se zbiva svirepa epidemija, ako je vlast u vašoj domovini spremna skrštenih ruku gledati kako joj narod izumire - ko vam može prigovoriti što ste otišli pa obavili vakcinaciju tamo gde je to bilo moguće – navodi akademik Sidran.

Dodaje da "pregolema, istorijska, epohalna sramota stoji na leđima vlasti".

- Nas, ovde, u Sarajevu, u poniženju ne može držati nikakav Vučić, ni Dodik, ni Plenković, ni Milanović, ni Napoleon, ni Staljin. Nas u poniženju drži naša nesposobna i bezdušna vlast! Ko to ne vidi - taj ne vidi ništa – ističe ugledni pisac i scenarista, Abdulah Sidran.

(Dnevni avaz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024