SRĐAN JEREMIĆ: Važno je na izborima podržati SDSS koji je posvećen boljoj saradnji sa Republikom Srbijom

Novosti online

08. 05. 2021. u 16:26

DANAS je u poseti srpskoj zajednici na istoku Republike Hrvatske, na poziv predsednika Zajedničkog veća opština Srđana Jeremić, boravio predsednik opštine Inđija Vladimir Gak sa saradnicima.

СРЂАН ЈЕРЕМИЋ: Важно је на изборима подржати СДСС који је посвећен бољој сарадњи са Републиком Србијом

Foto: SDSS

On je u pratnji kandidata SDSS-a za zamenika gradonačelnika grada Vukovara Srđana Kolara, predsednika Zajedničkog veća opština i kandidata SDSS-a za zamenika župana Vukovarsko-sremske županije Srđana Jeremić i predsednika Županijske organizacije SDSS-a Dušana Jeckov prvo obišao FK "Vuteks-sloga" iz Vukovara koji dominantno okuplja pripadnike srpske zajednice iz grada i okoline.

Foto: SDSS

Predsednik Gak je poklonio rukovodstvu ovog kluba vrednu opremu u vidu kompleta dresova, majica, lopti i mreža za golove te obećao pomoć u opremanju klupske teretane kao i pomoćnih terena. Na donaciji je, u ime kluba, zahvalnost izrazio sportski direktor kluba Đorđe Lukić.

Predsednik Gak preneo je rukovodstvu ovog fudbalskog kluba poziv da, čim se za to stvore uslovi vezano za prelazak granice, dovedu svu decu koja treniraju u Inđiju koja će im biti domaćin nekoliko dana, omogućiti sportske aktivnosti i druženje sa svojim vršnjačima iz te opštine, ali i posetu i upoznavanje sa mnogim značajnim mestima na tom području.

Nakon toga, u prostoru Zajedničkog veća opština u Vukovaru potpisan je Sporazum o saradnji između ove srpske institucije i opštine Inđija. Sporazum je u ime Zajedničkog veća opština potpisao predsednik Srđan Jeremić, a u ime opštine Inđija predsednik opštine Vladimir Gak.

U izjavi novinarima Jeremić je izjavio da je ovo četvrti Sporazum o saradnji koji Zajedničko veće opština potpisuje sa nekim gradom ili opštinom iz Republike Srbije i da su ranije već potpisani Sporazumi o saradnji sa gradom Novim Sadom, Suboticom i opštinom Stara Pazova. Kroz ovaj Sporazum opština Inđija pokazuje svoju spremnost da pomaže rad Zajedničkog veća opština kao i svih opština u njegovom sastavu te svih organizacija, institucija i udruženja koja ovde okupljaju pripadnike srpske zajednice. Jeremić je u obraćanju novinarima ukazao da je na predstojećim lokalnim izborima važno podržati kandidate SDSS-a koji su posvećeni unapređenju saradnje sa Republikom Srbijom i već imaju izgrađene dobre odnose sa zvaničnim predstavnicima Republike Srbije na svim nivoima. Predsednik opštine Inđija Vladimir

Gak je ukazao da je potpisivanjem današnjeg Sporazuma sa ZVO-om udaren snažan temelj intenzivnoj budućoj saradnji u svim oblastima i segmentima važnim za srpski narod na ovom području. Izrazio je spremnost da opština Inđija pomogne, ne samo u domenu obrazovanja, kulture, sporta i prekogranične saradnje, nego kao opština koja je u vrhu po stranim investicijama, i u smislu pomoći kod dovođenja investitora na područje delovanja ZVO-a kako bi obezbedili radna mesta za ljude koji ovde žive i time stvorili pretpostavke za ekonomski razvoj i prosperitet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024