SRPSKI MLADIĆI NAPADNUTI U VUKOVARU: Sačekali ih ispred škole sa palicama - tinejdžer hitno hospitalizovan zbog teških povreda

Novosti onlajn

25. 02. 2021. u 11:17

MLADIĆ srpske nacionalnosti teško je povređen u masovnoj tuči koja se juče oko 9 sati dogodila ispred Tehničke škole "Nikola Tesla" u Vukovaru.

СРПСКИ МЛАДИЋИ НАПАДНУТИ У ВУКОВАРУ: Сачекали их испред школе са палицама - тинејџер хитно хоспитализован због тешких повреда

Foto AP

Prema nezvaničnim informacijama hrvatskih medija tuča je počela kad je grupa srednjoškolaca krenula do pekare da kupi užinu. Na puta ka pekari palicama ih je napala grupa mladića, a jedan učenik je teže povređen i hospitalizovan u vukovarskoj bolnici.

Incident je potvrdio i portparol PU Vukovarsko-sremske Dragoslav Živković koji je rekao da je istraga u toku i da je privedeno nekoliko učesnika tuče.

Povodom napada na srednjoškolce oglasio se i predsednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar.

- Pozvao sam sve političke stranke da osude napade na pripadnike srpske zajednice koji su se dogodili ispred Tehničke škole "Nikola Tesla". Niko me neće ubediti da se ovde radi o sukobima navijača i navijačkih grupa već je jasno da se radi o dirigovanim napadima na pripadnike srpske zajednice, a sve u svrhu destabilizacije međunacionalnih odnosa u Vukovaru. Očekujem da sve institucije rade svoj posao i da učine sve da se spreče budući incidenti - rekao je Kolar.

(press032)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024