Manastiri i hramovi pretesni da prihvate sve vernike: Srpska dijaspora proslavila Božić u SAD i Kanadi

Tanjug

08. 01. 2020. u 00:06

PRIPADNICI srpske iseljeničke zajednice u Americi i Kanadi proslavili su Božić okupljanjem u srpskim hramovima gde su na Badnje veče održana večernja bogosluženja, a danas božićne liturgije na kojima je pročitana Poslanica Srpske pravoslavne crkve.

Манастири и храмови претесни да прихвате све вернике: Српска дијаспора прославила Божић у САД и Канади

Foto: N.Živanović

Dva manastira i šest srpskih hramova, koliko ih srpska crkva ima u najbrojnijoj našoj zajednici Čikagu, u ponedeljak su bili pretesni da prihvate sve vernike, saopštili su predstavnici srpske zajednice u SAD i Kanadi.

I ovde nisu izostali srpski običaji kao što su osvećenje i nalaganje badnjaka, najmlađi su primili poklone, a crkveni horovi izvodili božićne pesme.

U prigodnim besedama isticana je važnost Božića koji, kako se navodi, okuplja pripadnike srpske zajednice svih generacija.

Srpski iseljenci slavlje su nastavili u porodičnom krugu uz pečenje, česnicu i srpska pića na božićnoj trpezi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)