MISTERIJA JEZERA MID U AMERICI: Pronađena brojna tela ljudi likvidiranih 70-ih godina

Đ.G.

02. 04. 2023. u 08:08

SUŠA na zapadu Sjedinjenih Država izazvala je ozbiljno plićenje jezera Mid na granici između Nevade i Arizone, što je rezultiralo mnogim "užasnim nalazima" na površini, piše Njuzvik.

МИСТЕРИЈА ЈЕЗЕРА МИД У АМЕРИЦИ: Пронађена бројна тела људи ликвидираних 70-их година

Foto: Profimedia

Ovo jezero služi kao rezervoar na reci Kolorado , koja je nastala zahvaljujući Huver brani. Trenutno je popunjeno samo 30 odsto, a njegove vode koje se povlače otkrivaju mnoge jezive nalaze.

Dakle, lokalni policajci su uspeli da reše misteriju nestanka 39-godišnjeg stanovnika Las Vegasa Donalda Smita, koji je 1974. godine proglašen nestalim u toj oblasti. U oktobru prošle godine u jezeru su pronađeni ostaci čoveka koji je kasnije identifikovan kao Smit, a njegova smrt je proglašena nesrećnim slučajem.

- Smitovi ostaci nisu jedini pronađeni na obalama jezera - kaže se u članku. Najmanje šest skeleta je izvučeno iz jezera u protekloj godini, a „možda će ih biti još“.

Istražitelji trenutno rade na identifikaciji drugih ostataka. U maju prošle godine pronađeno je bure u kojem su bili ostaci muškarca koji je, kako se ispostavilo, preminuo od rane iz vatrenog oružja. Nakon analize ostataka cipela, policajci su sugerisali da se i njegova smrt dogodila sredinom ili krajem 1970-ih.

Iako je slučaj i dalje misterija, ostaci su testirani tokom leta radi poklapanja DNK sa čovekom koji je nestao pre 45 godina. Tada je žena po imenu Barbara Brok sugerisala da pronađeni skelet pripada njenom bratu, koji je bio lokalna mafija.

Prema američkom Monitoru suše, 65% kontinentalnih Sjedinjenih Država doživljava neki oblik suše ili nenormalno sušne uslove. Među najteže pogođenim državama su Juta , Oregon , Nebraska , Kanzas i Oklahoma , od kojih sve imaju oblasti koje doživljavaju "ekstremnu sušu", prenela je RIA.

BONUS VIDEO: EVAKUISANO ČITAVO MESTO - U Minesoti iz šina iskliznuli vagoni teretnog voza

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

DA PORODICU PRATI NAPREDAK I SREĆA: Kada treba farbati jaja - evo šta kaže tradicija