ZIMSKO ILI LETNJE? Američki senat ponovo odlučivao o ukidanju sezonskog računanja vremena

Tanjug

02. 03. 2023. u 22:35

DVOSTRANAČKA grupa od 12 američkih senatora danas je ponovo uvela zakon koji bi letnje računanje vremena učinio trajnim, skoro godinu dana nakon što su senatori jednoglasno odlučili da se ukine menjanje računanja vremena dvaput godišnje.

ЗИМСКО ИЛИ ЛЕТЊЕ? Амерички сенат поново одлучивао о укидању сезонског рачунања времена

Foto Shutterstock

Kako navodi Rojters, senat je u martu 2022. godine izglasao da se okonča sa dvostrukim godišnjim menjanjem računanja vremena u SAD kako bi se produžila popodneva i na taj način povećala ekonomska aktivnost.

Međutim, taj zakon nije usvojen prošle godine u Predstavničkom domu američkog kongresa, jer poslanici nisu mogli da se saglase oko toga da li će zadržati zimsko ili letnje računanje vremena.

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJA ASTEROIDA IZNAD LAMANŠA: Pogledajte spektakularni prasak prilikom ulaska u atmosferu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVO SE DEŠAVA JEDNOM GODIŠNJE Astro savet za petak 19. april: Sunce ulazi u Bika - 4 horoskopska znaka su pred velikim izazovima