Ušli smo u intenzivan period slava, a uskoro nam stižu i ostali praznici. Gde su praznici, tu je i hrana. Jedno od glavnih problema koji muči domaćice tokom ovog perioda je kako najbolje odložiti ostatke hrane.

Posude za hranu neophodne su u svakom domaćinstvu za čuvanje hrane. Većina nas će jednostavno u neku od njih staviti hranu, zatvoriti poklopcem i odložiti u frižider. Najčešći problem je odlaganje torti, čije pakovanje u kutiju najčešće bude neuredno i završi se masom koja kasnije više ni ne liči na omiljeni desert. 

Jedna Tiktokerka napravila je revoluciju na društvenim mrežama kada je pokazala genijalan trik za pakovanje torte u posude za hranu. 

- Ako odlažete ostatke hrane poput kolača ili torte, koristite poklopac kao dno. Zatim stavite posudu odozgo preko torte i tako ostavite u frižider - objasnila je ona pokazujući jednostavan, ali veoma delotvoran trik. 

 

 

Ne samo što je brzo i jednostavno bez ikakvog prljanja upakovala tortu, već je tako upakovan kolač stavila u frižider. Kada poželite da se zasladite, samo sklonite posudu, a parče torte ostaje na poklopcu, čime ćete lako i bez dodatnog prljanja izvaditi kolač iz posude.

Snimak je brzo posatao viralan i videlo ga je čak 1,8 miliona ljudi. 

(Magazin Novosti/Srećna Republika)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".