VIŠE OD 1.000 DIVLJIH ŽIVOTINJA UGINULO U KENIJI ZBOG SUŠE: Među njima slonovi i ugrožena vrsta zebri

Tanjug

05. 11. 2022. u 00:15

VIŠE od hiljadu životinja, uključujući slonove i ugroženu vrstu zebri, uginule su u rezervatu za divlje životinje u Keniji zbog najvećih suša u poslednjih nekoliko decenija, objavile su danas nadležne kenijske službe.

ВИШЕ ОД 1.000 ДИВЉИХ ЖИВОТИЊА УГИНУЛО У КЕНИЈИ ЗБОГ СУШЕ: Међу њима слонови и угрожена врста зебри

Foto: AP

Kenijska služba za divlje životinje saopštila je da je za poslednjih devet meseci uginulo 205 slonova, 512 gnuova, 381 obična zebra, 51 bizon, 49 ugroženih grevi zebri i 12 žirafa, objavio je AP.

Delovi Kenije su za protekle dve godine bili pogođeni sušom tokom četiri uzastopne sezone.

Slonovi, na primer, piju dnevno oko 240 litara vode, naveli su iz kenijske službe.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Koje navike vam mogu skratiti, a koje produžiti životni vek