NEOBIČAN PRIZOR IZNAD TIHOG OKEANA: Pilot iznad oblaka zabeležio svetla koja se vide čak i iz Međunarodne svemirske stanice (VIDEO)

Novosti online

03. 08. 2022. u 22:40

PILOT Dastin Magard objavio je pre nekoliko dana intrigantan snimak koji je napravio iz kokpita dok je leteo iznad Tihog okeana, a prizor jarkog crvenog svetla ispod aviona naveo je mnoge da pokušaju da odgonetnu o čemu se radi.

НЕОБИЧАН ПРИЗОР ИЗНАД ТИХОГ ОКЕАНА: Пилот изнад облака забележио светла која се виде чак и из Међународне свемирске станице  (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Korisnici Tvitera brzo su izneli razna tumačenja - od vanzemaljaca, preko podmorskih vulkana do bakljama naoružanih fudbalskih navijača, ali na kraju je prvi tačan odgovor dao Nil Jakobs, stručnjak za modelovanje vremenskih prilika.

- Nismo imali pojma u šta gledamo. Zbijali smo šale, nagađali da se nalazimo usred neke vojne vežbe -, kazao je Magard, koji je od Jakobsa na kraju i sam saznao da je posmatrao najobičnije komercijalne ribarske brodove.

Naime, mnogi ribari vrlo rado koriste crvena LED svetla jer privlače ribu, a da je Jakobs zaista bio u pravu, potvrdile su i informacije s internet stranice globalfishingwatch.org.

Tamo je bilo moguće pronaći čak i tačne nazive svih plovila koja su se nalazila u tom trenutku ispod letelice, a interesantan podatak otkrio je i to da je ta svetla ponekad moguće videti čak i iz Međunarodne svemirske stanice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere