ZBOG DUGA OD 230 FUNTI: Škotski zamak prodaje se za 1,25 miliona funti (VIDEO)

Novosti online

28. 06. 2022. u 00:27

VLASNICA zamka Nokderi je iseljena nakon što je odbila da plati račun koji je, usled kamata i kazni, sa 230 vremenom narastao na 30.000 funti.

ЗБОГ ДУГА ОД 230 ФУНТИ: Шкотски замак продаје се за 1,25 милиона фунти (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Sada je velelepno zdanje, posle „bitke zbog duga" koja je trajala 25 godina – na tržištu nekretnina sa početnom cenom od 1,25 miliona funti.

Nokderi, na zapadnoj obali Škotske, dizajnirao je arhitekta Aleksander Grik Tomson i nalazi se na A-listi, uglavnom zbog svog kitnjastog i bogato opremljenog enterijera, koji se smatra jednim od najboljih u zemlji. Prethodni vlasnik viktorijanske vile u blizini sela Kouv, u Danbartonširu, bila je 72-godišnja Marijan van Overvel, koja je bankrotirala nakon što je više puta odbijala da plati račun u vezi sa poslom koji je vodila devedesetih godina prošlog veka, kada se bavila proizvodnjom svadbene odeće.

Njeno konstantno odbijanje da plati dug, povećalo je sumu na 30.000 funti, nakon čega je imenovan stečajni upravnik kako bi preuzeo kontrolu nad njenom imovinom, ali Van Overvelova se borila protiv stalnih pokušaja da bude iseljena, da bi se vila prodala kako bi njeni poverioci bili isplaćeni.

Pošto je 2000. godine bankrotirala zbog neplaćenih naknada, Van Overvelova je prenela vlasništvo nad Nokderijem na svog brata Džordža Amila i nastavila da živi tamo sa njim i njegovom porodicom. Prošlog leta njihova pravna bitka je okončana na najvišem sudu Škotske, kada je odbijen njihov zahtev protiv dekreta kojim im se nalaže da svi napuste imovinu. Iseljeni su u martu.

Vila, koja je izgrađena sredinom 19. veka, nalazi se iznad jezera Loh Long, prodaje se preko agencije za nekretnine Strutt & Parker Shepherd Geodete. Sa šest spavaćih soba, četiri sobe za prijem i mnoštvom originalnih karakteristika, uključujući jedinstvene galerije u enterijeru, kamine, vitraže, kamene ukrase, obloge od drveta... potencijalni kupci su ipak upozoreni da je imovini potrebna „opsežna nadogradnja i renoviranje".

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SA ODMORA SE VRAĆATE BOLESNI I UMORNI? Lekar objasnio zašto se to dešava i kako to možete izbeći