KAO DA JE EKSPLODIRALO 30 TONA TNT: Raspršio se meteor na nebu iznad Pensilvanije (FOTO/VIDEO)

Tanjug

04. 01. 2022. u 10:34

METEOR koji je izazvao snažnu eksploziju iznad predgrađa Pitsburga, u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji, prvog dana nove godine eksplodirao je u atmosferi sa energijom koja je ekvivalentna količini od 30 tona TNT, potvrdili su američki zvaničnici.

КАО ДА ЈЕ ЕКСПЛОДИРАЛО 30 ТОНА ТНТ: Распршио се метеор на небу изнад Пенсилваније (ФОТО/ВИДЕО)

Ilustracija / Foto Depositphotos

NASA Meteor Voč objavio je na Fejsbuku da, ukoliko se uzme u obzir razumna pretpostavka da se meteor kretao brzinom od 72.420 kilometara, može se proceniti da je bio u prečniku širok oko metra i težak oko pola tone.

Dodaje se da bi meteor bio lako vidljiv i po danu da nije bilo oblačno i tmurno vreme, kao i da bi bio 100 puta svetliji od sjaja punog Meseca.

Stanovnici Saut Hilsa i drugih oblasti prijavili su da su čuli glasan zvuk i osetili kako im se domovi tresu.

Zvaničnici okruga Alegeni potvrdili su da nije bilo seizmičkih aktivnosti, niti grmljavine.

BONUS VIDEO: 

TAKSI ZA SVEMIR: SpaceX vozi astronaute za agenciju NASA


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UBISTVO KOJE ĆE OSTATI MISTERIJA: Crna Dalija nađena bez kapi krvi, prepolovljenog tela i sa glazgovskim osmehom (FOTO)