ŠKOLUJU ZA POSAO SADAŠNJOSTI I BUDUĆNOSTI: Poljoprivredna škola u Bačkoj Topoli čeka buduće veterinare

J. L.

03. 05. 2023. u 15:45

POLjOPRIVREDNA škola sa domom učenika u Bačkoj Topoli spremno dočekuje novih 180 đaka koji mogu da se odluče za neki od smerova koji su u ovom delu Vojvodine, poznatom agrarnom kraju, itekako traženi.

ШКОЛУЈУ ЗА ПОСАО САДАШЊОСТИ И БУДУЋНОСТИ: Пољопривредна школа у Бачкој Тополи чека будуће ветеринаре

Foto Privatna arhiva

Budućim srednjoškolcima na raspolaganju su četvorogodišnji smerovi poljoprivredni i veterinarski tehničar na srpskom i mađarskom jeziku, koji mogu da prime ukupno 120 đaka. Tu su i trogodišnji smerovi - kuvar i konobar na srpskom jeziku i rukovalac poljoprivrednom mehanizacijom i operater u prehrambenoj industriji na mađarskom jeziku.

-Trudimo se da našu đaci, uz neophodno teorijsko, dobiju i izuzteno kvalitetno praktično znanje i zato se trudimo da iz godine u godinu unapredimo našu ekonomiju, ali i proširimo saradnju sa privrednim subjektima u našoj opštini - ističe Žolt Horvat, direktor Poljoprivredne škole sa domom učenika. - Tako će biti i ove godine, očekujemo rezultate konkursa na koje smo aplicirali i verujem da ćemo još više osavremeniti našu nastavu.

U prelepom ambijentu Zombatičkoj jezera, u neposrednoj blizini škole, smešten je i Dom učenika, koji može da primi 102 đaka iz cele Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MANJE MESTA U GIMNAZIJAMA  DIŽE CRTU ZA DVA BODA: Zakonskim odredbama od nove školske godine smanjen broj učenika u odeljenju na 28