OBELEŽILI 90. ROĐENDAN: Deseta gimnazija "Mihajlo Pupin" uvek među najboljima

B.B.

10. 04. 2023. u 15:45

DESETA beogradska gimnazija „Mihajlo Pupin“ obeležila je 90. rođendan.

ОБЕЛЕЖИЛИ 90. РОЂЕНДАН: Десета гимназија Михајло Пупин  увек међу најбољима

Foto: Ministarstvo prosvete

Čestitajući značajan jubilej učenicima i profesorima na svečanosti prof. dr Ivica Radović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete izrazio  želju „da i u narednim decenijama i stolećima zajednički nastave zajedno da neguju tradiciju, ali i da inoviraju nastavne programe,  unapređuju kvalitet nastave i zajedno pružaju što bolju podršku učenicima u njihovom daljem akademskom obrazovanju i karijernom razvoju“.

- Kako god se zvala, ova ustanova tokom svih ovih godina čuvala je tradiciju i ugled velikog broja profesora koji su u njoj predavali i koji su generacije učenika koje su u njoj školovale izveli na sadržajan i uspešan životni put. Zato dugujemo zahvalnost armiji prosvetnih radnika, tetkica, domara, stručnih saradnika što su Desetu gimnaziju gradili i što mi danas imamo obrazovnu ustanovu ovakvog renomea - rekao je Radović.

On je istakao da uzlaznom putanjom danas idu ona društva koja se zasnivaju na znanju, inovacijama i kreativnosti, te da je Mihajilo Pupin, čije ime gimnazija nosi napisao – Znanje je svetlost koja osvetljava naš put kroz život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MANJE MESTA U GIMNAZIJAMA  DIŽE CRTU ZA DVA BODA: Zakonskim odredbama od nove školske godine smanjen broj učenika u odeljenju na 28