OSVOJILI ČAK 14 MEDALJA: Veliki uspeh polaznika RCT "Mihajlo Pupin" iz Pančeva

B.B.

26. 03. 2023. u 20:58

OSAM zlatnih, dve srebrne i četiri bronzane medalje iz matematike, informatike i istorije - skor je učešća polaznika Regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin" iz Pančeva na Republičkoj smotri istraživačkih radova učenika srednjih škola.

ОСВОЈИЛИ ЧАК 14 МЕДАЉА: Велики успех полазника РЦТ Михајло Пупин из Панчева

Foto: RCT "Mihajlo Pupin"

Mladi istoričari su bili bez premca, a u grad na Tamišu doneli proznanja za osvojenih čak sedam prvih mesta. U pobedničkom timu profesora Nikole Koneskog su bili - Dobrica Banković, Ana Orlović, Zorana Tripković, Dušan Mladenović, Aleksandar Jevtović i Dunja Kostić, dok su se na drugom mestu našli Majda Starčev i Aleksandar Stefanović, a na trećem Dušan Milojević.

Među matematičarima, najbolji je bio rad Stefana Ilića, čiji mentor je profesor Milutin Kojić, a trećeplasirane u istoj konkurenciji su Milica Gagić, u saradnji sa mentorom profesorkom Nadom Ranković i Marija Milenović, sa mentorkom profesorkom Jelenom Matović. I u oblasti informatike najsjajnije odličje je odneo Pančevac, i to Aleksandar Jurasović, dok je treće mesto pripalo Andriji Radivojevu, sa mentorom profesorom Nenadom Milenkovićem.

U ove centre se prijavljuju najtalentovaniji učenici, koji žele da nauče više nego što im pruža škola. Oni prolaze veoma strog sistem "identifikacije". Tim psihologa priprema testove prema uzrastu, a testiraju se najmanje četiri vrste inteligencije. Prolaznost na testovima je oko 40 odsto. Sledeći stepenik je konsultativna nastava po naučnim oblastima, na osnovu koje kandidati treba da definišu svoj istraživački projekat. Tu se pravi nova selekcija, a oni koji budu najbolji, kreću na mentorsku nastavu, "jedan na jedan". Đaci imaju rok u kome treba da završe projekat.

Takmičenje je održano je u prostorijama Obrazovnog sistema „Ruđer Bošković” u Beogradu, u organizaciji Regionalnog centar za talente „Nikola Tesla” Beograd.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati