ĐACI IGRAJU MJUZIKL: Fiolološka gimnazija organizuje festival u Ruskom domu

B.B.

23. 03. 2023. u 15:51

"DOđITE da zajedno pevamo i igramo uz vaše omiljene mjuzikle", poručuju đaci Filološke gimnazije u Beogradu koji organizuju prvi festival mjuzikla srednjih škola. Druženje je zakazano za sredu 29. mart u 17 časova u Ruskom domu, a ulaz je slobodan.

ЂАЦИ ИГРАЈУ МЈУЗИКЛ: Фиололошка гимназија организује фестивал у Руском дому

Foto:Filološka gimnazija

Ideja za organizovanje festivala na kome bi učestvovale i druge srednje škole je potekla od Dragane Ćećez-Iljukić, direktorke Filološke gimnazije. Učenice ove škole Milena Nedić i Jelisaveta Labudović, odlučile su da svoju ljubav prema mjuziklu podele sa drugima i potražile one koji bi im se pridružili.

Pozivu su se odazvali profesori i učenici Treće beogradske gimnazije, Gimnazije "Sveti Sava" i Druge ekonomske škole. Srednjoškolci će pevati i plesati numere iz mjuzikala "Mamma mia", "Cigani lete u nebo", "Jadnici", "SMASH!", "La La Land", i "The greatest showman". Počasni gost Festivala biće plesna grupa pod nazivom "weLITE" iz Beograda.

Tehničku podršku i pomoć u organizaciji pružile su Una Krstojević i Milica Krnjaja, učenice Filološke gimnazije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina