PRAVE IGRICE, FILMOVE, LAMPE: Multimedijalna izložba učenika Elektrotehničke škole "Rade Končar"

B.Borisavljević

22. 03. 2023. u 16:13

UČENICI Elektrotehničke škole "Rade Končar", organizovali su multimedijalnu izložbi u holu škole, na kojoj se predstavili svoje radove iz scenografije, dekoracije, fotografije, autorska muzika, animacije, digitalne instalacije, a više nego dobro su se pokazali i kao autori igrica i kratkometražnog filma. zahvaljujući angažovanju Đačkog parlamenta, školraci su konkretnim radovima pokazali u dosadašnjem školovanju.

ПРАВЕ ИГРИЦЕ, ФИЛМОВЕ, ЛАМПЕ: Мултимедијална изложба ученика Електротехничке школе Раде Кончар

Foto: Novosti

Prema rečima Alekse Đurića, potpredsednika Učeničkog parlamenta, tokom pripreme su bili uključeni đaci sa svih obrazovnih profila.

- Izložba je prevazišla naša očekivanja - kaže Đurić. - Osim roditelja, profesora, posetili su nas i vršnjaci iz Prve ekonomske, PTT škola, Železničko tehničke i Pete beogradske ginmnazije. Bila je velika gužva. Posebno nam je bilo zadovoljstvo da osmake uputimo koji sve obrazovni profili postoje u školi, koliko bodova treba, kakvi su profesori.

 

TRI FILIPA

TRI Filipa - Atanacković, Savić i Obradović, autori su igrice "Korenje života". Trebalo im je dva dana da "oslikaju" čoveka, čiji je život loš ali koji, ipak, izlazi na pravi put.

Prolazeći kroz nivoe on postaje sve bolji i sređuje svoj život - nije više siromašan, ima sređenu kuću, prestaje da se kocka i pije,


Među autorima se našla Vanja Pejčić, koja je izložila ručno pravljene ukrasne kutijice i predmeti od drveta i minđuše, štapići za kosu. Kao koordinator izložbe Marta Mrvoš nam otkrva da se mogu naručiti i personalizovani ukrasni komadi. Unikatne lampe Aleksandra Petkovića,  izazvale su veliku pažnju i na nedavnom takmičenju učeničkih kompanija u organizaciji "Dostignuća mladih".

- Naša učenička kompanija pravi lampe od drveta i klirita - kaže Aleksandar. - To je vrsta materijala, između stakla i plastike, koja ima specifičnu estetsku liniju. Lampa može služiti i kao stalak za nakit.

Đaci iz trećeg sedam predstavili su svoje animacije - Blejka koji može da pomera glavu, ruke i noge, disko kugla sa prelivanjem boja, piramide... Motivi na izloženim fotografijima, starih i novih generacija škole, su - priroda, životinje, delovi grada...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)