SVEČANI PRIJEM ZA MAJU MERDOVIĆ: Najbolja nastavnica, bivša studentkinja Filološkog fakulteta

Lj.B.

20. 03. 2023. u 11:11

Prof. dr Iva Draškić Vićanović, dekan Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, primila je svoju nekadašnje studentkinju Maju Merdović, koja je proglašena za najboljeg nastavnika u Srbiji. Dekanka je nastavnici poklonila Uvod u filozofiju. Pošto je u prisustvu uprave Katedre za anglistiku – prof. dr Aleksandre Jovanović i doc. dr Ane Đorđević – evocirala drage uspomene sa studija engleskog jezika i književnosti, Maja se osvrnula na početke karijere i izazove sa kojima se suočila predajući engleski jezik u različitim stručnim školama.

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЗА  МАЈУ МЕРДОВИЋ: Најбоља наставница, бивша студенткиња Филолошког факултета

Privatna arhiva

Ona je istakla da su se upravo ta najizazovnija iskustva neposredno po završetku studija pokazala dragocenim i suštinski odredila njen dalji razvoj, pruživši joj priliku da uvidi koliko je đacima podrška škole značajna i potrebna.

- Za nastavnički poziv najvažnija ljubav prema ovoj profesiji, kao i istinsko razumevanje ličnosti i različitosti u interesovanjima i kapacitetima đaka i studenata – istakla je Maja Merdović u razgovoru sa prof. dr Draškić Vićanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DVE GLAVNE NAGRADE ZA KRATKU PRIČU: Srednjoškolka i šestakinja podelile prvo mesto