STUDENTI FON KOD MINISTARKE NAUKE: Pobeda u rešavanju poslovne studije

Lj.B.

15. 03. 2023. u 14:58

MINISTARKA nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović primila je u Vladi Srbije studente Fakulteta organizacionih nauka (FON), koji su osvojili prvo mesto na prestižnom takmičenju u rešavanju poslovne studije slučaja, koje je održano na Univerzitetu na Floridi u Gejnsvilu.

СТУДЕНТИ ФОН КОД МИНИСТАРКЕ НАУКЕ: Победа у решавању пословне студије

Foto arhiva

Begović je navela da su studenti Miloš Mihajlija, Isidora Marković, Milica Đerić i Marijana Slovaković ostvarili veliki uspeh i da je njihova pobeda pokazatelj snage koju imaju mladi ljudi i fakulteti u našoj zemlji.

- Ovo je pre svega vrlo primenjiva nauka koja može da pomogne ne samo kompanijama već i državi koja treba da se okrene više našim potencijalima i mladim ljudima i da kada se susretnemo sa nekim problemima poslušamo njihovo rešenje - rekla je Begović posle sastanka sa studentima.

Miloš Mihajlija, student završne godine FON-a koji je sa kolegama osvojio prvo mesto na takmičenju poslovne studije slučaja "The Heavener International Case Competition" podsetio je da Univerzitet u Beogradu više od decenije učestvuje na najprestižnijim svetskim takmičenjiima u rešavanjima poslovne studije slučaja i dodao da je ovogodišnje takmičenje bilo izazovno, jer je žiri imao jasne kriterijume.

- Uspeh je došao nakon više godina kontinuiranog rada. Format od tri studije slučaja je dosta izazovan jer su se radila u vremenima od 4,12 i 16 sati i žiri je imao jasne kriterijume da rešenja budu realistična i da imaju realističan uticaj na studije slučaja - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna