DAN MATIČNIH ĆELIJA U REKTORATU: Manifestacija o otkrićima koja pomeraju granice savremene medicine

Lj.B.

15. 03. 2023. u 13:59

Prorektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Ratko Ristić otvorio je u Rektoratu Dan matične ćelije (UniStem Day), najveći naučnopopularni događaj u oblasti matičnih ćelija namenjen prvenstveno srednjoškolcima, koji su se većinom već opredelili za studije biologije ili medicine.

ДАН МАТИЧНИХ ЋЕЛИЈА У РЕКТОРАТУ: Манифестација о открићима која померају границе савремене медицине

Univerzitet u Beogradu

Manifestaciju je pokrenuo UniStem centar za istraživanja matičnih ćelija pri Univerzitetu u Milanu, a ove godine ovaj međunarodni događaj slavi svoje jubilarno petnaesto izdanje, dok se u Beogradu održava po četvrti put pod okriljem Univerziteta u Beogradu, u organizaciji Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo.

U realizaciji događaja učestvuju univerziteti iz Australije, Danske, Holandije, Francuske, Grčke, Mađarske, Nemačke, Irske, Italije, Poljske, Španije, Srbije, Švedske i Velike Britanije.

Događaj ima za cilj da na pristupačan način približi svet matičnih ćelija i pruži priliku za upoznavanje sa otkrićima koja pomeraju granice savremene medicine. Za buduće naučnike manifestacija je najbolja prilika da se upoznaju i zainteresuju za ovu oblast.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a