JOŠ 1.000 MESTA U STUDENJAKU: Šire se smeštajni kapaciteti za studente

Lj. Begenišić

07. 02. 2023. u 15:02

IZGRADNjOM doma u Studentskom gradu obezbedićemo još 1.000 dodatnih mesta za smeštaj studenata u Beogradu koji je naš najveći univerzitetski centar - rekao je ministar prosvete Branko Ružić nakon što je predstavljeno pobedničko idejno rešenje na javnom međunarodnom arhitektonsko-urbanističkom konkursu "Studentski grad - Beograd".

ЈОШ 1.000 МЕСТА У СТУДЕЊАКУ: Шире се смештајни капацитети за студенте

Ministarstvo prosvete

Radovi bi trebalo da počnu nakon izrade urbanističkog projekta i druge projektno-tehničke dokumentacije, u drugoj polovini sledeće godine.

Prema rečima ministra, procenjena vrednost radova i opremanja je oko 26,5 miliona evra, a sredstva su obezbeđena iz budžeta Srbije i kredita Razvojne banke Saveta Evrope.

- Cilj Ministarstva je da obezbedi dodatne kapacitete, stvori dobre i ekonomski prihvatljive uslove za smeštaj studenata i na taj način da dodatni podstrek našim mladima da ostvare svoje ambicije, jer je smeštaj tokom studija i dalje je jedno od najvažnijih pitanja koje studenti koji studiraju van mesta stanovanja i njihovi roditelji rešavaju - poručio je Ružić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna