ĐACI IZ FRANCUSKE U "DRVO ARTU": Saradnja prestoničke škole sa kolegama iz Sen Kentena

B.B.

31. 01. 2023. u 15:08

PRESTIŽNA francuska srednja stručna škola Lyce des Mtiers d'Art iz Sent Kentena je za partnera u nastavi izabrala Tehničku školu "Drvo art" u Beogradu. Do 10. februara, naši učenici će imati priliku da se druže sa svojim vršnjacima iz Francuske.

ЂАЦИ ИЗ ФРАНЦУСКЕ У ДРВО АРТУ: Сарадња престоничке школе са колегама из Сен Кентена

Đaci iz Francuske u "Drvo artu"

 Reč je o troje đaka sa smera tapetarije iz partnerske škole iz Sent Kventina, koji će u prestoničkoj školi odraditi stažiranje. Najviše vremena provode u tapetarskoj radionici sa nastavnikom praktiče nastave Jovanom Anđelkovićem i vršnjacima iz odeljenja 3/3, budućim tapetarima.

Prva grupa učenika iz Francuske, sa smera stolari, boravila je prošle godine na praksi u školi. Da se kvalitet prepoznaje, uprkos skromnije opremljenim radionicima i kabinetima, pokazalo se i na ovom primeru. Iako dolaze iz škole u kojoj svaki učenik ima svoj kutak za rad, znatno više časova praktične nastave Francuzi su, ipak, za sticanja praktičnih znanja, izabrali baš školu na Dorćolu. Prvi put su sa njima kontaktirali u maju 2021. godine, a delegacija iz Beograda je već, krajem novembra i početkom decembra, posetila kolege u Sent Kentenu, koji se nalazi u centru industrije nameštaja Francuske, na reci Somi.

Zanimljivo je da ovaj gradić ima spomenik kralju Aleksandru Karađorđeviću, koji je podignut 1936. godine, u okviru spomen-parka žrtvama Prvog svetskog rata. Gosti iz Francuske nisu znali da se u Beogradu nalazi spomenik srpsko-francuskog prijateljstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)