BIVALENTNA VAKCINA I ZA STUDENTE: Zakazivanje preko epidemiološke službe ZZZS

B.B.

26. 01. 2023. u 18:21

VAKCINACIJA studenata u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd vakcinom Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 (tj. bivalentnom Fajzer vakcinom), može se zakazati na telefon epidemiološke službe 063 359 044 u periodu od 8:30 do 14 časova.

БИВАЛЕНТНА ВАКЦИНА И ЗА СТУДЕНТЕ: Заказивање преко епидемиолошке службе ЗЗЗС

Foto: Shutterstock

Bivalentna vakcina je napravljena upotrebom tehnologije inoformacione RNK i sadrži originalni, vuhanski, soj i modifikovani omikron soj virusa.

Može se primeniti kao buster doza vakcine kod osoba starijih od 12 godina, koje su ranije primile ili samo primarnu seriju (dve doze vakcine) ili dodatnu jednu (ili više) buster dozu vakcine protiv COVID-19, nakon tri meseca od poslednje primljene doze vakcine protiv COVID-19 ili kod potpuno vakcinisanih osoba koje su preležale COVID-19 oboljenje, a od poslednje COVID infekcije je prošlo više od 3 meseca.

Bivalentna vakcina može se primeniti kao buster doza kod svih osoba bez obzira na to koju vrstu vakcine su prethodno primile.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)