UZ PRAKSU I NOVČANA NADOKNADA: Saradnja Ministarstva građevine, saobraćaja i infrsatrukture sa Univerzitetom u Beogradu

B.B.

18. 01. 2023. u 22:11

STUDENTI Univerziteta u Beogradu od marta meseca ove godine imaće mogućnost da steknu stručnu praksu i iskustvo u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i u svim državnim preduzećima iz tog resora.

УЗ ПРАКСУ И НОВЧАНА НАДОКНАДА: Сарадња Министарства грађевине, саобраћаја и инфрсатруктуре са Универзитетом у Београду

Potpisivanje protokola u Rektoratu UB

Protokol o saradnji, u Rektoratu Univerziteta u Beogradu, potpisali su rektor prof. dr Vladan Đokić i ministar Goran Vesić.

Prema rečima Vesića, potpisani protokol je važan i za Univerzitet i Ministarstvo, jer prvi put dve institucije direktno sarađuju, kako bi studentima omogućile stručnu praksu.

- Univerzitet u Beogradu ima nacionalni značaj, ali potpisaćemo sličan protokol i sa univerzitetima u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu - rekao je Vesić. - Protokolom je predviđeno da bude obezbeđen određen broj mesta za praksu, u tri ciklusa godišnje - od marta do juna, od juna do septembra i od oktobra do decembra. Svaki student će imati svog mentora i određenu novčanu naknadu za period obavljanja radne prakse. U narednom periodu, u skladu sa novim finansijskim planom, biće obezbeđene i stipendije, kako bi studenti koji se najbolje pokazažu na praksi, mogli da se zaposle u preduzećima, da bi se došlo do novih, mladih, sposobnih kadrova, čiji je nedostatak u upravi i javnim preduzećima problem na nivou cele države.

Rektor Đokić zahvalio je što je resorno ministarstvo prepoznalo UB kao partnera za saradnju, koja je od višestruke koristi za studente, jer će uskoro prvi put moći direktno da se upoznaju sa radom najznačajnijih preduzeća u zemlji i da pored akademskog znanja na fakultetima, steknu i praktično, a možda i svoj budući profesionalni angažman. On je istakoa da Univerzitet stoji na raspolaganju ministarstvu i kada je reč o profesorima, koji mogu da doprinesu svojim savetima u oblastima rada državnih preduzeća.

Potpisivanju značajnog dokumenta u Rektoratu UB prisustvovali su dekani četiri fakulteta: Saobraćajnog, Rudarsko - geološkog, Arhitektonskog i Građevinskog, kao i direktori svih javnih preduzeća koja po resoru rada pripadaju Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukutre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024