BOLJE PARTNERI, NEGO PROTIVNICI: Ružić o protestu prosvetara i mogućnostima države

Дејан Ристић
Dejan Ristić

08. 11. 2022. u 18:05

MINISTARSTVO prosvete je u stalnoj komunikaciji sa sindikatima i važno je da zajedno rade na poboljšanju položaja prosvetara, izjavio je danas u Vranju ministar prosvete, Branko Ružić.

БОЉЕ ПАРТНЕРИ, НЕГО ПРОТИВНИЦИ: Ружић о протесту просветара и могућностима државе

D. Ristić

Ministar je na Dan prosvetnih radnika, ukazao da je od avgusta, kada je poslednji put vođen dijalog, većina zahteva sindikata ispunjeno. Što se plata tiče, ministarstva finansija i prosvete su najavili da će povećanje biti u nivou od 12 do 12,5 odsto, kazao je Ružić.

- Sve ono što je moguće, a da očuvamo fiskalnu stabilnost, Vlada je, rekao bih, učinila. Naravno da ima legitimnih zahteva i predloga, nekada i nezadovoljstva i tu smo da razgovaramo. Ja u sindikatima vidim partnere i svakako da u međusobnom dijalogu možemo da napravimo mnogo više nego kada smo na suprotnim stranama - poručio je on čestitajući Dan prosvetnih radnika.

Ministar je ocenio da današnji protest prosvetara ispred Vlade Srbije nije uzeo široke razmere i izrazio uvereljnje da su i sami predstavnici sindikata svesni toga kolike su mogućnosti države.

- Možete da tražite i 25 odsto povećanja plata, ali da li je to realno? Kada bi pričali u privatnim okvirima, i oni bi sami priznali da to nije realno - zaključio je ministar Ružić.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)