PRIZNANJE ZA "DRUMSKU STRELU": Nagrađena stduentska formuula na Sajmu tehnike

B.B.

27. 05. 2022. u 16:56

FORMULA student tim "Drumska strela" koji radi na projektovanju i izradi električnog trkačkog vozila nagrađen je specijalnim priznanjem "KORAK U BUDUĆNOST" za mlade inovatore, kao jedan od najuspešnih učesnika 64. Međunarodnog sajma tehnike i tehnoloških dostignuća.

ПРИЗНАЊЕ ЗА ДРУМСКУ СТРЕЛУ: Награђена стдуентска формуула на Сајму технике

Foto: Mašisnki fakultet

Koordinatoru projekta "Drumska strela" Dušanu Opsenici, priznanje je uručio predsednik stručnog žirija Beogradskog sajma, prof. dr Kosta Jovanović. Kao prvi mentor Formula student tima "Drumska strela", dekan Mašinskog fakulteta, prof. dr Vladimir Popović je izrazio zadovoljstvo što je stručni žiri ovogodišnjeg Sajma tehnike posebnim priznanjem nagradio mlade i talentovane studente.

- Rad i usavršavanje studenata kroz ovakve projekte predstavlja budućnost - rekao je profesor Popović. - Mašinski fakultet će svakako ovakav način organizacije rada širiti, jer to je prilika za studente da steknu neka nova znanja i socijalne veštine koje ne mogu da dobiju tokom studija. S druge strane, budući stručnjaci koji učestvuju u ovakvim i sličnim projektima imaju prednost prilikom zaposlenja.

Opsenica je istakao da je ova nagrada veliki podstrek i "vetar u leđa" za njihov rad.

- Istovremeno, to nas obavezuje da idemo "korak napred" i da sledeće godine ponovo budemo među najboljima - rekao je Dušan Opsenica, inače, student Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Formula student tim "Drumska strela" je osnovan 2010. godine i od tada nastupa na prstižnim Formula student takmičenjima širom Evrope. Iza sebe imaju devet vozila sa benzinskim motorom i više od 20 takmičenja na kojima su postigli zavidne rezultate, priznanja i pohvale stručnjaka vodećih automobilskih industrija u svetu.

Krajem decembra prošle godine predstavili su i svoju prvu formulu na električni pogon s kojom od ove godine predstavljati Univerzitet u Beogradu i Srbiju na prestižnim međunarodnim takmičenjima. Tim okuplja studente Mašinskog fakulteta i njihove kolege sa drugih fakulteta Univerziteta u Beogradu - Elektrotehničkog, Tehnološko-metalurškog, Arhitektonskog, Fakuleta organizacionih nauka i Fakulteta dramskih umetnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a