NOVI PROGRAM NA FDU: Školuju stručnjake za animaciju i gejm art

B.B.

24. 05. 2022. u 15:34

FAKULTET dramskih umetnosti upisaće prvu generaciju brucoša na novi studijski program - Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Do kraja maja se očekuje raspisivanje konkursa za prijemni ispit koji će se održati u junu, a upis u julu.

НОВИ ПРОГРАМ НА ФДУ:  Школују стручњаке за анимацију и гејм арт

Foto: Z. Jovanović


Novi program je akreditovan, uz podršku kabineta predsednice Vlade Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Reč je o četvorogodišnjim studijama sa obimom od 240 ESPB, u okviru kojih će se studenti osposobljavati za stvaranje u oblasti animacije, vizuelnih efekata, video igara i interaktivnih medija.
Program je koncipiran tako da na prvoj godini svi studenti zajedno pohađaju nastavu upoznajući se sa razvojem sve tri oblasti ka kojima je program usmeren. U drugoj se usmeravaju i na osnovu svojih afiniteta opredeljuju za neki od modula - Vizuelni efekti, Animacija ili Gejm art. Predavanja su usko vezana za svaku od specijalizovanih oblasti, uz zajednička obavezna iz oblasti dramskih i primenjenih umetnosti.
Treća godina predstavlja nastavak studija po modulima, uče se napredne tehnike i najsavremenije metode stvaranja u odabranoj oblasti. U četvrtoj godini studenti realizuju složen zajednički rad uz mentorski rad profesora. U toku poslednje godine se uče timskom radu, organizaciji posla, plasmanu proizvoda kao i etičkim principima ponašanja u struci.
Studijski program je nastao, u saradnji sa privredom i uz podršku najeminentnijih stručnjaka i kompanija od kojih je kompanija 3lateral strateški partner Fakulteta, a podršku su pružile i Nordeus, Mad Head Games, Take One, Digital Kraft,... Kompanija EPIC Games, vodeća na svetu u oblasti interktivnih umetnosti i 3d tehnologija (Unreal Engine), je prepoznala kvalitet i razvojni potencijal Fakulteta dramskih umetnosti i odlučila da mu dodeli prestižni EPIC MegaGrants za razvoj novog studijskog programa .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili