RAZMENA PROFESORA I STUDENATA: Saradnja veterinarskih fakulteta iz Beograda i Zagreba

B.B.

09. 04. 2022. u 11:58

FAKULTET veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu i Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, potpisali su ugovor o saradnji, kojim je predviđena intenzivna razmena profesora, naučnika, saradnika i studenata.

РАЗМЕНА ПРОФЕСОРА И СТУДЕНАТА: Сарадња ветеринарских факултета из Београда и Загреба

Foto: Univerzitet u Beogradu

Dokument su u Rektoratu UB, u prisustvu rektora Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladana Đokića, potpisali dekani ovih visokoškolskh ustanova prof. Dr Milorad Mirilović i prof. dr Nenad Turk. Sporazum se odnosi i na udružene postdiplomske studije u koje bi mogli biti uključeni studenti iz čitavog regiona, što će značajno unaprediti kvalitet saradnje koje je uvek postojala između dva veterinarska fakulteta, zavisno od situacije u kojoj su naše države bile.

- Izražavam veliko zadovoljstvo što je potpisan ovaj sporazum, jer su Univerzitet u Beogradu i Sveučilište u Zagrebu dve najznačajnije obrazovne naučne i kulturne institucije u regionu - rekao je rektor Đokić. - Saradnja na postdiplomskim, doktorskim i postdoktorskim studijama doprinosi veterini koja je specifična struka, ali i ugledu naše dve akademske zajednice. Predstavnici veterinarske struke i u Beogradu i u Zagrebu veoma su agilni u organizaciji skupova i konferencija, a to je važno jer veterina nije samo nauka, već je stručno vezana za konkretan život i kao takva od izuzetnog je značaja za društvo.

On je naveo da bi saradnja bi trebalo da počne već u narednim semestrima, a kao posebnu prednost istakao sličnost jezika, kulture i istorijskih korena među zemljama našeg regiona, što bi trebalo iskoristiti kao dobar poligon i povoljnost u planiranju zajedničkih projekata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna