Mobilni > Vesti > Turizam

Iskoristite šansu da uštedite na letovanju, možete proći upola jeftinije

A. M. | 23. januar 2020. 23:33

Sajam je poslednja šansa za frst minit. Za mesec dana počinje najveća beogradska smotra turizma, agencije spremile popuste

Iskoristite šansu da uštedite na letovanju, možete proći upola jeftinije

POSLEDNjA šansa da uplate aranžman sa frst minit popustom ističe na beogradskom sajmu turizma koji počinje za manje od mesec dana.

U prvom naletu, tokom prošle jeseni, srpski turisti su uplatili više od 30.000 paket-aranžmana za predstojeće leto. Na najvećoj turističkoj manifestaciji jugoistočne Evrope agencije tradicionalno prodaju aranžmane sa veliki popustima. Proteklih godina popusti su iznosili i do 50 odsto, uz dodatni "sajamski popust" od sedam odsto koji se dobijao prilikom rezervacije na štandu.

Pročitajte još: Novi pravilnik bolje štiti turiste: Veći depozit brine male agencije

- Na sajmu će biti prisutne mnoge velike agencije i ponudiće popuste kao i svake godine - kaže Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA. - Savetujem svim zainteresovanima da požure, jer je ove sezone prodaja aranžmana veća od šest do sedam odsto. Ovo naročito važi za one koji žele da letuju u Turskoj i Egiptu, jer je tu potražnja i broj prodatih aranžmana ove godine veći za 20 odsto!

Najatraktivniji segment sajma su upravo frst minit ponude koje ne treba očekivati posle 1. marta i naročito uz činjenicu da je potražnja veća nego lane. Sajam će predstaviti i primamljive mogućnosti za odmor u letnjoj sezoni, ali i zimski odmor i relaksaciju u planinskim ski-centrima, banjama i uvek aktuelne spa-vikende ili egzotične, gradski predah i daleke destinacije, omladinski turizam i odlazak na kongresna dešavanja.

Sajam se održava od 20. do 23. februara pod sloganom "Put pod noge". Očekuje se veliki broj izlagača, ali i novih destinacija. Pored ostalih, premijerni nastup na Sajmu turizma imaće Ukrajina, dok se Ujedinjeni Arapski Emirati i Kuba, posle kratkog odsustvovanja, vraćaju na sajam.


Najvažniji deo beogradskog sajma turizma su poslovne aktivnosti, odnosno mnogobrojni susreti turističkih radnika Balkana. Beograd je veliki turistički centar u kojem će posetioci imati prilike i da čuju novine u ovoj privrednoj grani. Poseban deo, daleko od očiju javnosti, biće i poslovni susreti turističkih radnika iz regiona i Mediterana.

EGIPAT PARTNER

ZEMLjA partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Egipat koja će na 200 kvadrata predstaviti destinacije na Crvenom moru, ronjenje u Šarm el Šeiku, gastronomsku ponudu, kao i otvaranje novog muzeja u blizini piramida. U isto vreme održavaju se i prateće manifestacije: 11. Međunarodni sajam vina BeoWine, 16. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 16. Sajam suvenira "Vidi Srbiju".

Nazad na rubriku